Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Άννα Αριστοτέλους

Εβδομήντα-δύο ώρες μετά τις αποκαλύψεις ότι υψηλόβαθμο στέλεχος της Αστυνομίας επικοινωνούσε με βαρυποινίτη, ζητώντας βίντεο και στοιχεία με σκοπό να πλήξουν την Διευθύντρια των Κεντρικών Φυλακών, και ο φάκελος με τους διαδικτυακούς διαλόγους και άλλα τεκμήρια παραδόθηκε στους επικεφαλής της Νομικής Υπηρεσίας. 

Ο Γενικός Εισαγγελέας Γιώργος Σαββίδης και ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας Σάββας Αγγελίδης μελέτησαν τα όσα τους παραδόθηκαν, και νωρίς το απόγευμα ανακοινώθηκε ο διορισμός ποινικού ανακριτή. 

Γενικός Εισαγγελέας

Ασκώντας τις εξουσίες μου και στη βάση καταγγελίας από την Διευθύντρια Κεντρικών Φυλακών κα ʼννα Αριστοτέλους και την Ανώτερη Λειτουργό Φυλακών κα Αθηνά Δημητρίου, προχώρησα στον διορισμό του κ. Αχιλλέα Αιμιλιανίδη, Δικηγόρου, ως ποινικού ανακριτή. 
Οι όροι εντολής του είναι όπως διεξαγάγει ποινική ανάκριση αναφορικά με το ενδεχόμενο διάπραξης ποινικών αδικημάτων από Ανώτερο Αξιωματικό της Αστυνομίας, πρόσωπο που εκτίει ποινή φυλάκισης στις Κεντρικές Φυλακές και οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο. 
Η διερεύνηση θα πρέπει να ολοκληρωθεί εντός ενός μηνός. 

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Μάριος Πελεκάνος δήλωσε ότι «το θέμα παίρνει τον δρόμο της δικαιοσύνης, έχουμε εμπιστοσύνη στους θεσμούς, έχουμε εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη και θα πρέπει να αναμένουμε, αφού ολοκληρωθούν κάποιες έρευνες, να δούμε τι θα περιλαμβάνονται σε αυτά τα πορίσματα. Και εκεί και όπου πρέπει να ληφθούν περαιτέρω μέτρα και αποφάσεις εκεί και όπου προκύπτουν οποιεσδήποτε ευθύνες, θα αποδοθούν». 

Η επιστολή των δικηγόρων

Τα τεκμήρια παραδόθηκαν στη Νομική Υπηρεσία νωρίς το πρωί, μαζί με επιστολή την οποία υπογράφουν οι δικηγόροι της Διευθύντριας και της Ανώτερης Λειτουργού των Φυλακών, Γεώργιος Τριανταφυλλίδης και Πάμπος Ιωαννίδης. 


Τα τεκμήρια αφορούν σε μηνύματα τα οποία ο ανώτερος αξιωματικός, ο οποίος και κατονομάζεται, φέρεται να αντάλλαζε, μέσω του προσωπικού του τηλεφώνου, με βαρυποινίτη, ο οποίος εκτίει ποινή πολύχρονης φυλάκισης για υπόθεση ναρκωτικών. 

Στην επιστολή, οι δικηγόροι αναφέρουν ότι θεωρούν την υπόθεση «ως μια πολύ σοβαρή υπόθεση διαπλοκής και διαφθοράς, εφόσον ανώτατο στέλεχος της Αστυνομίας παρουσιάζεται να έχει χρησιμοποιήσει παράνομα και αθέμιτα μέσα για να προκαλέσει ηθική και επαγγελματική ζημιά στις πελάτιδες μας, επιχειρώντας να εισβάλει στην προσωπική τους ζωή με τη βοήθεια κατάδικου βαρυποινίτη». 

Ζητούν, παράλληλα, όπως το εν λόγω στέλεχος της Αστυνομίας τεθεί αμέσως σε διαθεσιμότητα. 

 Έχουμε εμπιστοσύνη στον Γενικό Εισαγγελέα και αναμένουμε τον διορισμό ανεξάρτητου ποινικού ανακριτή, ο οποίος να μπορεί να διερευνήσει με αντικειμενικότητα και εις βάθος την υπόθεση. Οι ενέργειες που έχουμε καταγγείλει είναι πολύ σοβαρές όπως έχει επισημανθεί από θεσμικούς και άλλους αξιωματούχους», σχολίασε η Διευθύντρια των Φυλακών. 

Μάλιστα η Άννα Αριστοτέλους, με τις δηλώσεις της, δεν έκρυψε τη ανησυχία της για πιθανή παρέμβαση του αξιωματικού στη διερεύνηση της υπόθεσης. 

Δεν είναι μια απλή υπόθεση είναι ένα τεράστιο σκάνδαλο διαφθοράς και σίγουρα δεν είναι κάτι το οποίο υποβάλλεται καταγγελία άμεσα. Τα στοιχεία δόθηκαν στους δικηγόρους μας βρίσκονταν υπό μελέτη και τον κατάλληλο χρόνο έγινε η καταγγελία. 

Δίπλα στην Άννα

Η Άννα Αριστοτέλους προέβη σε δηλώσεις προς τους δημοσιογράφους στο χώρο των Κεντρικών Φυλακών, όπου είχε οργανωθεί το πρωί εκδήλωση συμπαράστασής της από το προσωπικό του σωφρονιστικού καταστήματος, αποφυλακισθέντες, καθώς και τις οικογένειες των κρατουμένων, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν στην είσοδο και υποδέχθηκαν με χειροκροτήματα την Διευθύντρια. 

Εκ μέρους των κρατουμένων ο δικηγόρος Αλέξανδρος Κληρίδης, δήλωσε:


Δύο σημεία. Το ένα είναι η απαίτηση από τους κρατούμενους όπως διερευνηθούν όλα όσα έχουν έρθει στην επιφάνεια για το εν λόγω άτομο αλλά και γενικά για τους χειρισμούς που γίνονται από την Αστυνομία. 

Εκδήλωση συμπαράστασης στην Διευθύντρια των Φυλακών οργανώθηκε και εντός του σωφρονιστικού καταστήματος. 

Αντώνης Προκοπίου, κατάδικος

Είμαστε δίπλα σου. Εγώ είμαι τριάντα χρόνια στην φυλακή και έφτασαν οκτώ διευθύνσεις. Η διεύθυνση που έκανε την διαφορά είναι της κυρίας Άννας Αριστοτέλους και υποκλίνομαι στο μεγαλείο της ανθρωπιάς της. 

Ιωσήφ Ιωσήφ, Υπόδικος

Πρέπει να βοηθήσετε να σας βοηθήσουμε ότι πρέπει η φυλακή να αλλάξει Υπουργείο. Δεν γίνεται να ήμαστε κάτω από την ίδια σκέπη και αστυνομία και φυλακές . Η δουλειά της Αστυνομίας είναι μέχρι την σύλληψη. 

Τα όσα τεκταίνονται τα τελευταία 24ώρα απασχολούν έντονα την ηγεσία της Αστυνομίας και συζητήθηκαν σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι.