Τηλεόραση Ραδιόφωνο
μαγειρας

Η Ακαδημία Alfa Culinary & Beverage αναδείχθηκε χθες το βράδυ η μεγάλη νικήτρια του δεύτερου διαγωνισμού Βιώσιμης Γαστρονομίας που διοργάνωσε η Lidl Κύπρου. 


Σκοπός του διαγωνισμού ήταν η δημιουργία του πιο γευστικού αλλά και βιώσιμου μενού τριών πιάτων, με τη νικητήρια ομάδα να δημιουργεί ένα ξεχωριστό μενού, απόλυτα σύμφωνο με τα κριτήρια της βιώσιμης γαστρονομίας. 


«Έχουμε να κερδίσουμε από τη Βιώσιμη Γαστρονομία, καθώς οι επιλογές μας επηρεάζουν την υγεία μας, το περιβάλλον και την επάρκεια τροφής στο μέλλον. Ας αρχίσουμε λοιπόν, να σκεπτόμαστε με γνώμονα τον πλανήτη και τον άνθρωπο του αύριο. Για ένα καλύτερο αύριο», δήλωσε η Υπεύθυνη Εξωτερικής Επικοινωνίας της Lidl Κύπρου, Φωτεινή Παλληκαρίδου. 


Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα των Υπουργείων Παιδείας και Γεωργίας καθώς και του Συνδέσμου Αρχιμαγείρων Κύπρου. 
«Θα ήθελα να ευχαριστήσω την lidl για την ευκαιρία που μου έδωσε να μάθει τι είναι η βιώσιμη γαστρονομία, τί είναι η αειφορική γαστρονομία», είπε ο Εκπρόσωπος του Υπουργείου Γεωργίας, Σωκράτης Σωκράτους. 


«Ο διαγωνισμός διεξάγεται με την ευκαιρία του καθορισμό της 18ης Ιουνίου ως ημέρα βιώσιμης γαστρονομίας με απόφαση Γενικής Συνέλευσης ΟΗΕ», δήλωσε η Εκπρόσωπος του Υπουργείου Παιδείας, Δρ Χριστιάνα Φιλίππου. 


Το βραβείο απένειμαν ο Διευθυντής Ανθρώπινου Δυναμικού της Lidl Κύπρου Γιάννης Επαμεινώνδας και ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Γεωργίας.

 

*Της Μαίρης Αυξεντίου