Τηλεόραση Ραδιόφωνο
εφημερευοντα ιατρεια

Δίχως τέλος το θρίλερ για τα εφημερεύοντα ιατρεία. 

Η ημερομηνία κατά την οποία θα ανοίξουν τις πόρτες τους για το κοινό κλειδώνει την ερχόμενη Τετάρτη, καθώς στη σημερινή ευρεία σύσκεψη η που διήρκησε δύο και πλέον ώρες δεν βρέθηκε η χρυσή τομή. 

Ρόλο πυροσβέστη καλείται για άλλη μια φορά να αναλάβει ο Υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χατζηπαντέλα ώστε να σβήσει τις φωτιές που έχουν ανάψει μεταξύ των κυβερνητικών ιατρών και του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας. 

«Ακούσαμε προσεκτικά όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, ακούσαμε κάποια προβλήματα, και έχουμε συμφωνήσει ότι τις επόμενες ημέρες θα γίνουν κάποιες επιπρόσθετες συσκέψεις από το Υπουργείο Υγείας, ώστε να λύσουμε κάποια από τα προβλήματα που συζητήθηκαν στη σημερινή συνεδρία», είπε ο Μιχάλης Χατζηπαντέλα. 

Μεταξύ αυτών τα καθήκοντα και ιδιαίτερα οι ιατρικές πράξεις που θα διενεργούνται στα ιατρεία όπως επίσης και η στελέχωση των εξωτερικών ιατρείων. 

«Όσον αφορά ιατρικά θέματα, έχουμε συμφωνήσει να δημιουργηθεί μια επιτροπή υπό την εποπτεία του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου, που θα εξετάζει όλα τα ιατρικά θέματα», επισήμανε ο Υπουργός Υγείας.

Σωτήρια ήταν η χθεσινή παρέμβαση του Προέδρου του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου, Πέτρου Αγαθαγγέλου, καθώς χάρις σε αυτήν αποφεύχθηκε η τρίωρη στάση εργασίας που εξήγγειλαν οι Κυβερνητικοί Ιατροί. 

«Ο γιατρός ο οποίος θα αναλάβει την εφημερία του όπως αυτό προβλέπεται από την σύμβαση του με τον ΟΑΥ θα κάνει ότι κάνει σήμερα στο ιατρείο του, δεν μπορεί να αναδειχθεί ο ρόλος της εφημερίας σε μίνι ΤΑΕΠ, αυτό είναι άκρως επικίνδυνο», δήλωσε ο Πρόεδρος του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου. 

Αγκάθι για την τελική απόφαση έναρξης των εφημερευόντων ιατρείων αποτελεί το κτηριακό καθώς οι γιατροί του δημοσίου εκφράζουν επιφυλάξεις, καθώς στα κέντρα υγείας θα εργάζονται και οι ιδιώτες προσωπικοί ιατροί. 

«Σήμερα στη συνεδρία φάνηκε ότι ο ΟΚΥπΥ ήταν σφόδρα ενάντια να λειτουργήσουν στα κέντρα υγείας τα κέντρα εφημερίας. Πιστεύω κάπου εφάνηκε φως στη σήραγγα ότι 
πολύ σύντομα θα λειτουργήσουν τα ιατρεία», τόνισε ο Πρόεδρος των Προσωπικών Γιατρών του ΓεΣΥ, Αντρέας Πολυνείκης.  

«Αν οι υπηρεσίες που προσφέρεις παραδείγματος χάρη μέχρι τις 7 που δουλεύεις, είναι οι ίδιες τις οποίες θα προσφέρεις και κατά την εφημερία σου άρα ποιες επιπρόσθετες υποδομές χρειάζεσαι;», σημείωσε ο Πρόεδρος της ΠαΣυΚΙ, Σωτήρης Κούμας. 
 
Ο Υπουργός Υγείας θα συναντηθεί εκ νέου με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς την ερχόμενη Τετάρτη στις πέντε το απόγευμα ώστε να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις για τη λειτουργία των εφημερευόντων ιατρείων.