Τηλεόραση Ραδιόφωνο

Λευκός καπνός βγήκε εν τέλει από την τρίωρη σύσκεψη του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου, του ΟΑΥ και των κυβερνητικών ιατρών, των συνδικαλιστικών οργανώσεων των και επιστημονικών εταιρειών, με την Παγκύπρια Συντεχνία Κυβερνητικών Ιατρών να αναστέλλει την αυριανή τρίωρη στάση εργασίας που εξήγγειλε το πρωί. 


Άρα τα κέντρα υγείας θα δουλέψουν κανονικά. Από κει και πέρα αναμένουμε πρόσκληση ώστε να συμμετέχουμε σε ένα παραγωγικό διάλογο για την ποιοτική και ασφαλή λειτουργία εφημερευόντων ιατρείων δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο Πρόεδρος της ΠΑΣΥΚΙ, Σωτήρης Κούμας.

Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει ο ΑΝΤ1 κατά τη σύσκεψη αποφασίστηκε επίσης η αναστολή για τουλάχιστον μέχρι τον Ιούλιο της λειτουργίας των εφημερευόντων ιατρείων. 


Μέχρι που να ετοιμαστούμε καλύτερα όλοι, τόσο διοικητικά, διαδικαστικά όσο και λειτουργικά και ιατρικά, ούτως ώστε να είναι πιο αποτελεσματική η προσφορά προς τον κύπριο ασθενή και όχι μόνο να έχουμε και πιο σωστή υποδομή για να υπάρχει η εμπιστοσύνη, υποστήριξε στον ΑΝΤ1 ο Πρόεδρος του ΠΙΣ, Δρ Πέτρος Αγαθαγγέλου. 
Από την πλευρά του ο Οργανισμός Ασφάλισης Υγείας θεώρησε σωστό να τεθούν κάποια χρονοδιαγράμματα για την ημερομηνία όπου τα εφημερεύοντα ιατρεία θα ανοίξουν τις πόρτες τους. 


Αναμφίβολως θα ήμασταν πιο χαρούμενοι εάν λειτουργούσαμε άμεσα τις εφημερίες. Από την άλλη λαμβάνοντας όλα τα δεδομένα υπόψη και στην προσπάθεια να υπάρχει μια ομαλή έναρξη των εφημερευόντων κέντρων θεωρήσαμε σωστό ότι άξιζε να δώσουμε ακόμα 2 με 3 εβδομάδες, δήλωσε ο Διευθυντής του ΟΑΥ, Ανδρέας Παπακωνσταντίνου.


Επίσης, αναμένεται η σύσταση Ad Hoc Συμβουλευτική Επιτροπή η οποία θα απαρτίζεται από εκπροσώπους του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου, του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας, των Προσωπικών Ιατρών και των συνδικαλιστικών οργανώσεων, με όρους εντολής την κάλυψη των κενών που προκύπτουν. 


Αύριο ο Υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χαζτηπαντέλα θα συζητήσει τα προβλήματα με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς συμπεριλαμβανομένου και του ΟΚΥπΥ.

Όσα δήλωσε στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Μέρα Μεσημέρι» νωρίτερα σήμερα ο Πρόεδρος της ΠΑΣΥΚΙ, Σωτήρης Κούμας:

Όσα δήλωσε στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Μέρα Μεσημέρι» νωρίτερα σήμερα ο Διευθυντής του ΟΑΥ, Ανδρέας Παπακωνσταντίνου: