Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Αρχηγείο Αστυνομίας

Μπροστά σε ένα πρωτοφανές σενάριο βρίσκεται η Αστυνομία, με τον Αρχηγό της να καλείται να βρει άμεσα λύσεις προ του φάσματος «βραχυκυκλώματος» του όλου οικοδομήματος.

Εκεί που όλα συνηγορούσαν στην ομαλή διαδοχή και τοποθέτηση Βοηθών Αρχηγών Αστυνομίας, στο μοτίβο που είχε αποκαλύψει ο ΑΝΤ1 στις 17/05, μια σειρά εξελίξεων έφερε αλυσιδωτές αρνητικές προεκτάσεις. Ορατό πλέον το σενάριο, ένα πρόσωπο να κληθεί να διεκπεραιώσει τέσσερα ξεχωριστά και απαιτητικά τμήματα, με ό,τι και αν αυτό συνεπάγεται.

Η όλη εξέλιξη προκαλεί έντονο πονοκέφαλο στον 2ο όροφο του Αρχηγείου, με τον Στέλιο Παπαθεοδώρου να βρίσκεται σε ανοικτή και διαρκή γραμμή επικοινωνίας και με την πολιτική προϊστάμενο της Δύναμης, μιας και οι λύσεις πλέον πρέπει εκτός από ριζικές, να είναι και άμεσες.

Συγκεκριμένα, όλα έχουν ως αφετηρία δυο αφυπηρετήσεις υφιστάμενων Βοηθών Αρχηγών, των Πανίκου Αντωνίου (έχει ήδη αφυπηρετήσει), και Γεώργιου Φράγκου (αφυπηρετεί εντός Ιουνίου). Σε αυτό, προστίθεται και η ήδη κενή θέση του Βοηθού Αρχηγού Επιχειρήσεων, η οποία πρόεκυψε από την προαγωγή του Δημήτρη Δημητρίου σε Υπαρχηγό τον Φεβρουάριο.

Εν ολίγοις, από τις τέσσερεις συνολικά θέσεις Βοηθών Αρχηγών, σε περίπου 10 ημέρες, θα υπάρχει μόλις ένα διαθέσιμο πρόσωπο, και αυτός είναι ο Χριστόφορος Μαυρομμάτης. Νυν Βοηθός Αρχηγός Διοίκησης και εκτελών παράλληλα χρέη Βοηθού Αρχηγού Επιχειρήσεων, ελέω προαγωγής και μη αντικατάστασης Δημήτρη Δημητρίου.

Αναφορικά με τον κ. Μαυρομάττη, το επιπλέον πρόβλημα που προκύπτει, έχει να κάνει και με την προαγωγή του, η οποία μαζί με όλα τα άλλα υποψήφια ονόματα, έχει «πέσει». Ως εκ τούτου, μετέωρο παραμένει το μέλλον του, αλλά και ο «εγκλωβισμός» του σε τέσσερις θέσεις ταυτοχρόνως.

Όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές στον ΑΝΤ1, ένα γενικευμένο «πέπλο μυστηρίου» καλύπτει την όλη υπόθεση, μιας και κάποιες από τις προαγωγές που τροχοδρομούνταν για κάλυψη των αναγκών έχουν «πέσει», και υπό αυτό το πρίσμα, παραμένουν μετέωροι οι όποιοι σχεδιασμοί για την επόμενη ημέρα της Αστυνομίας.

Αυτό που προκαλεί επιπρόσθετο πονοκέφαλο στην ηγεσία της Δύναμης, έχει να κάνει με το momentum αυτής της εξέλιξης, μιας και συμπίπτει χρονικά με το φαινόμενο της υποστελέχωσης και σε Αστυνομικούς της πρώτης γραμμής.


Οι «μουρμούρες» και τα «πυρά» που δέχεται από τη βάση η ηγεσία της Αστυνομίας, δεν φαίνεται να εκτονώνοται, και μια ενδεχόμενη κωλυσιεργία στην πλήρωση κομβικών θέσεων για την ομαλή λειτουργία του Αστυνομικού οικοδομήματος, εκτιμάται πως θα λάβει μορφή χιονοστιβάδας.