Τηλεόραση Ραδιόφωνο

Την ερχόμενη Δευτέρα οι ανακοινώσεις για τον νέο ένοικο που θα εγκατασταθεί στον δεύτερο όροφο του Αρχηγείου Αστυνομίας. Ο νυν Υπαρχηγός της Αστυνομίας, Χρηστάκης Μαυρή αποχωρεί από τα καθήκοντα του στις 15 Φεβρουαρίου λόγω αφυπηρετικής άδειας.

Σύμφωνα με γραπτή δήλωση του Διευθυντή του Γραφείου Τύπου του Προέδρου της Δημοκρατίας, Ανδρέα Ιωσήφ, θα πραγματοποιηθεί στις 10:30 το πρωί της ερχόμενης Δευτέρας η τελετή διαβεβαίωσης του νέου Υπαρχηγού της Αστυνομίας, Δημήτρη Δημητρίου επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες που μετέδωσε ο ΑΝΤ1, από τις 10 Ιανουαρίου.

*Ο νυν Υπαρχηγός, Χρηστάκης Μαυρής και ο διάδοχος του, Δημήτρης Δημητρίου

Αμέσως μετά τις ανακοινώσεις θα ακολουθήσει τελετή παράδοσης – παραλαβής καθηκόντων του Υπαρχηγού της Αστυνομίας από τον Δημήτρη Δημητρίου, η οποία θα λάβει χώρα στη Δημοσιογραφική Εστία.

Ο Δημήτρης Δημητρίου είναι ο αρχαιότερος από τους τέσσερις εν ενεργεία Βοηθούς Αρχηγούς, παράγοντας που έπαιξε καθοριστικό ρόλο για τον διορισμό του στη θέση του Υπαρχηγού Αστυνομίας. Αρμόδια πηγή ανέφερε στον ΑΝΤ1, πως ανάλογο ήταν το κριτήριο και για τον διορισμό και του νυν Υπαρχηγού, γεγονός που δείχνει πως είναι μια πρακτική που ακολουθήθηκε και στο παρελθόν.

Η επόμενη μέρα

Την ίδια ώρα, σε κρίσιμη καμπή εισέρχονται οι εξελίξεις γύρω από τις γενικότερες ανακατατάξεις στο Αστυνομικό Σώμα, με το ανακάτεμα της τράπουλας να θεωρείται δεδομένο. Σε εξέλιξη βρίσκονται ήδη από το τελευταίο τρίμηνο οι σχετικές διεργασίες με στόχο να πάρει μορφή και σχήμα το «λίφτινγκ» στην ηγεσία της Αστυνομίας.

Ο διορισμός του Δημήτρη Δημητρίου ως Υπαρχηγού, θα δημιουργήσει κενό στο τομέα των Επιχειρήσεων του οποίου ηγείται. Η αντικατάσταση του αναμένεται να γίνει αρχές Μαρτίου με τη «φιλολογία» να έχει ήδη ξεκινήσει για τον διάδοχο καθώς για τη θέση ερίζουν πέραν του ενός προσώπου.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, για διάδοχος του Δημήτρη Δημητρίου προορίζεται ή ο Γιαννάκης Γεωργίου, σήμερα Αστυνομικός Διευθυντής Λευκωσίας ή ο Ιάκωβος Ιωάννου, σήμερα Διευθυντής του Τμήματος Καταπολέμησης Εγκλήματος Αρχηγείου, με τον πρώτο να θεωρείται ως επικρατέστερος για ανάληψη της θέσης.

*Ο νυν Βοηθός Αρχηγός Επιχειρήσεων, Δημήτρης Δημητρίου, ο Γιαννάκης Γεωργίου, Αστυνομικός Διευθυντής Λευκωσίας και ο Ιάκωβος Ιωάννου, Διευθυντής του Τμήματος Καταπολέμησης Εγκλήματος Αρχηγείου

Η πιθανή μετακίνηση του Αστυνομικού Διευθυντή Λευκωσίας, Γιαννάκη Γεωργίου στον πρώτο όροφο του Αρχηγείου, θα φέρει αλλαγές και στην Αστυνομική Διεύθυνση Λευκωσίας.

Επικρατέστερος για τη θέση του επικεφαλής, σύμφωνα με τις πληροφορίες, είναι ο Πανίκος Σταύρου, ο οποίος ασκεί τώρα καθήκοντα Αστυνομικού Διευθυντή Μόρφου, ενώ για χρόνια υπηρετούσε στην Υπηρεσία Καταπολέμησης Ναρκωτικών.

*Ο Γιαννάκης Γεωργίου, Αστυνομικός Διευθυντής Λευκωσίας και Πανίκος Σταύρου, Αστυνομικός Διευθυντής Μόρφου

Αλλαγές στη Δύναμη θα φέρει και η αφυπηρέτηση των δύο Βοηθών Αρχηγών. Συγκεκριμένα, τον Μάρτιο αφυπηρετεί ο Βοηθός Αρχηγός Υποστήριξης, Πανίκος Αντωνίου, και στις αρχές Ιουνίου ο Βοηθός Αρχηγός Εκπαίδευσης Γεώργιος Φράγκου.

Για τις δυο αυτές θέσεις, φαίνεται να έχουν «κλειδώσει» και οι τρεις, μέχρι στιγμής, επικρατέστεροι διάδοχοι.

Είναι οι: