Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Φρικτό θάνατο σε εργατικό ατύχημα που συνέβη χθες το απόγευμα σε πλοίο που αγκυροβολεί στο λιμάνι της Λεμεσού, βρήκε αλλοδαπός εργάτης. 

Ασχολείτο με εργασίες συντήρησης, στηριζόμενος σε εξάρτηση αναρρίχησης. 

Ενώ βρισκόταν σε ύψος οκτώ μέτρων, χρησιμοποιώντας εύφλεκτο υλικό για την εργασία του, αυτό αναφλέγηκε, με αποτέλεσμα τόσο ο ίδιος όσο και το σχοινί στο οποίο στηριζόταν να πάρουν φωτιά.  Νεκρός είναι ο Dikani Lonwabo Eric, 38 χρόνων, από τη Νότιο Αφρική. 

«Φαίνεται ότι ο θανών προέβαινε σε συντήρηση κατασκευής στηριζόμενος σε εξάρτηση αναρρίχησης σε ύψος οκτώ περίπου μέτρων και χρησιμοποιούσε εύφλεκτο υλικό. Κάτω από συνθήκες που διερευνώνται εξερράγη φωτιά στο δοχείο με αποτέλεσμα αυτό να αναφλεγεί τόσο ό ίδιος όσο και το σχοινί το οποίο τον στήριζε με αποτέλεσμα να πέσει στο κατάστρωμα.», σημείωσε ο Υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού, Λευτέρης Κυριάκου. 

Στην σκηνή προσέτρεξαν για βοήθεια άλλοι εργαζόμενοι και ο ιατρός του πλοίου. Αφού κατέσβησαν τη φωτιά, ο ιατρός τον εξέτασε και διαπίστωσε ότι ήταν νεκρός. 

Μεταφέρθηκε με σκάφος στη στεριά και με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο της πόλης, όπου και επιβεβαιώθηκε ο θάνατός του. 

«Με τη βοήθεια αστυνομικής άκατου αξιωματικός και μέλη του ΤΑΕ Λεμεσού μετέβηκαν στο συγκεκριμένο πλοίο όπου η σκηνή αποκοπεί φωτογραφήθηκε και παραλήφθηκαν τεκμήρια για σκοπούς επιστημονικών εξετάσεων.», σημείωσε ο κ. Κυριάκου. 

 

Στη σορό του άτυχου εργάτη, ο οποίος φέρει εγκαύματα σε όλο του το σώμα, θα διενεργηθεί αύριο η νενομισμένη νεκροτομή.