Τηλεόραση Ραδιόφωνο

Επιβεβαιώθηκαν οι πληροφορίες που μετέδιδε ο ΑΝΤ1, προ ημερών για τους νέους βοηθούς Αρχηγούς Αστυνομίας, οι οποίοι ανακοινώθηκαν πριν από λίγο. Το πολύμηνο σήριαλ πλήρωσης των δυο κενών θέσεων Βοηθών Αρχηγών, λαμβάνει και επίσημα τέλος.

Οι δύο νέοι Βοηθοί Αρχηγοί της Αστυνομίας σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του ΑΝΤ1 είναι ο Χριστόφορος Μαυρομάτη, μέχρι πρότινος Διευθυντής του ΤΑΕ Αρχηγείου και ο Διοικητής της ΜΜΑΔ, Πανίκκος Αντωνίου. Δυο ονόματα που όπως είχε αποκαλύψει ο ΑΝΤ1 ήδη από τις 28 Νοεμβρίου κέρδιζαν έδαφος έναντι των άλλων υποψήφιων συναδέλφων τους.

Με ανάρτηση της μάλιστα σε Μέσο Κοινωνικής Δικτύωσης η αρμόδια υπουργός Δικαιοσύνης Έμιλυ Γιολίτη συγχαίρει τους δυο νέους Βοηθούς Γενικούς Αρχηγούς επ’ ευκαιρία ανάληψης των νέων τους καθηκόντων, επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά το ρεπορτάζ του ΑΝΤ1.

Η Τριμελής Επιτροπή που είχε συσταθεί τις προηγούμενες ημέρες προέβη σε αξιολόγηση για τις θέσεις των Βοηθών Αρχηγών. Την επιτροπή αυτή πλαισιώνουν μια Εισαγγελέας της Δημοκρατίας ο υπαρχηγός της αστυνομίας Χριστάκης Μαυρή και ο Βοηθός Αρχηγός επιχειρήσεων Δημήτρης Δημητρίου.

Η πρόωρη αφυπηρέτηση του Ανδρέα Κουσιουμή (τέως Βοηθός Αρχηγός Υποστήριξης), ως επίσης και η προαγωγή του Χριστάκη Μαυρή σε Υπαρχηγό (τέως Βοηθός Αρχηγός Διοίκησης), άφησαν για μεγάλο διάστημα την Αστυνομία με λειτουργικές ανάγκες, τις οποίες η αρμόδια υπουργός δρομολόγησε από το περασμένο Αύγουστο να επιλυθούν με σχετικές επιστολές προς την επιτροπή οικονομικών .

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΝΤ1, τα επικρατέστερα ονόματα ήταν τα τέσσερα με δύο εξ αυτών στο τέλος να ανεβαίνουν στο δεύτερο όροφο του Αρχηγείου Αστυνομίας και στις θέσεις των Βοηθών αρχηγών.

Οι επικρατέστεροι ήταν:

1) Μάριος Χριστοφίδης

2)Γιαννάκης Γεωργίου (Διευθυντής Τροχαίας Αρχηγείου)

3)Χριστόφορος Μαυρομάτης (Διευθυντής ΤΑΕ Αρχηγείου)

4) Πανίκκος Αντωνίου (Διοικητής  ΜΜΑΔ)