Τηλεόραση Ραδιόφωνο

Ραγδαία αυξάνονται οι υποθέσεις διανομής ή κατοχής υλικού παιδικής πορνογραφίας. Για την αύξηση των περιστατικών που αφορούν την παιδική πορνογραφία καθώς και για τη χθεσινή νέα σύλληψη που έλαβε χώρα στην Λάρνακα, μίλησε στο στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Μέρα Μεσημέρι», ο Υπεύθυνος Γραφείου Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Ανδρέας Αναστασιάδης.

Όπως ανέφερε ο κ. Αναστασιάδης, η αύξηση των περιστατικών τα τελευταία χρόνια οφείλεται, μεταξύ  και στο γεγονός ότι η Αστυνομία έχει πλέον στη διάθεση της περαιτέρω συνεργασίες με άλλους οργανισμούς με αποτέλεσμα να ανταλλάζει και να αξιοποιεί πιο αποτελεσματικά πληροφορίες και δεδομένα.

Σημείωσε δε, πως σημαντικό παράγοντα αποτελεί και η απόκτηση του κατάλληλου εξοπλισμού καθώς και η καλύτερη εκπαίδευση των μελών της αστυνομίας.

Στη συνέχεια με λύπη, εξήγησε πως η κλιμάκωση των εν λόγω περιστατικών σαφώς και οφείλεται στην τάση ορισμένων Κύπριων χρηστών του διαδικτύου σχετικά με αυτό το αποτρόπαιο έγκλημα της σεξουαλικής κακοποίησης ανήλικων παιδιών στον διαδικτυακό χώρο.

Νέα υπόθεση παιδικής πορνογραφίας ενώπιων των διωκτικών αρχών

Όσον αφορά την τελευταία σύλληψη που έγινε στη Λάρνακα, 23χρονου από την Παλαιστίνη, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες, ανέβασε στον λογαριασμό που διατηρεί σε ειδικό διαδικτυακό χώρο, δύο αρχεία εικόνας με υλικό σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών ο κ. Αναστασιάδης δήλωσε ότι «εντοπίστηκαν δύο κινητά τηλέφωνα και ένας υπολογιστής, τα οποία τυγχάνουν δικανικής εξέτασης».

Μετά το πέρας της εξέτασης η αστυνομία θα είναι σε θέση να καθορίσει τον ακριβή αριθμό αρχείων με ακατάλληλο περιεχόμενο και στη συνέχεια θα εξακριβωθούν ώστε να αναγνωριστούν τα θύματα είτε είναι από την Κύπρο είτε από άλλη χώρα. Επίσης θα υπάρξει έλεγχος σε συνεργασία με άλλες υπηρεσίες για τυχόν διάδοση του εν λόγω υλικού.