Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Ολοκληρώθηκαν χθες οι επαφές του Αμερικανού διαμεσολαβητή Άμος Χόκσταϊν στον Λίβανο, όπου μετέβη κατόπιν πρόσκλησης της λιβανικής κυβέρνησης, μετά την τοποθέτηση της πλατφόρμας της ελληνικών συμφερόντων εταιρείας υδρογονανθράκων Energean που εδρεύει στο Ισραήλ στις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας.

Οι επαφές του Χόκσταϊν πραγματοποιήθηκαν μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Παρότι αρχικά είχε διαρρεύσει στον λιβανικό Τύπο ότι ο Χόχσταϊν θα συναντάτο με τον Πρόεδρο της χώρας Μισέλ Αούν και τον Πρόεδρο του Κοινοβουλίου, Ναμπίχ Μπέρι, ως επίσης και με άλλους Λιβανέζους εμπειρογνώμονες, εν τέλει ανακοινώθηκε ότι πραγματοποίησε κατ’ ιδίαν συναντήσεις με τον Υπουργό Ενέργειας Ουαλίντ Φαγιάντ και τον Αντιπρόεδρο του Κοινοβουλίου, Ελίας Μπου Σαάμπ, μετά το πέρας των οποίων δεν έγιναν δηλώσεις.

Ωστόσο, σύμφωνα με δημοσιεύματα των λιβανικών εφημερίδων, που επικαλούνται «τρεις καλά πληροφορημένες πηγές», τις οποίες δεν κατονομάζουν, η λιβανική πλευρά εξέθεσε μία δική της συμβιβαστική πρόταση, το περιεχόμενο της οποίας δεν έγινε γνωστό.

Όπως είχε μεταδοθεί από φιλοκυβερνητικά λιβανικά μέσα, ο Αμερικανός διαμεσολαβητής ανέμενε να λάβει οριστική απάντηση εκ μέρους του Λιβάνου επί της πρότασης επίλυσης της διαφοράς που είχε υποβάλει στις δύο πλευρές τον περασμένο Φεβρουάριο, σχετικά με την οριοθέτηση των ΑΟΖ Ισραήλ-Λιβάνου. Εξ αιτίας εσωτερικών πολιτικών εξελίξεων και λόγω της μεσολάβησης των βουλευτικών εκλογών, η λιβανική πλευρά είχε επιφυλαχθεί να απαντήσει επί της πρότασης του Φεβρουαρίου.

Δεν έγινε γνωστό πότε και εάν ο κ. Χόκσταιν θα συνεχίσει τις επαφές του στον Λίβανο κατά το προσεχές διάστημα.