Τηλεόραση Ραδιόφωνο

Μόνο καλοκαίρι δεν θυμίζει το σκηνικό του καιρού τις τελευταίες ημέρες. Μάλιστα, η Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε Κίτρινη Προειδοποίηση για ισχυρές καταιγίδες, η οποία θα τεθεί σε ισχύ από τις 11:00 το πρωί της Τρίτης (14/06) και θα ισχύει μέχρι τις 19:00 το απόγευμα της ίδιας ημέρας. 

 

Μεμονωμένες ισχυρές καταιγίδες αναμένεται να επηρεάσουν κατά διαστήματα την περιοχή, ενώ η ένταση της βροχής θα κυμανθεί μεταξύ 35-50 χιλιοστά ανά ώρα, ενώ πιθανό να πέσει και χαλάζι.

 

Εξάλλου, το σκηνικό του καιρού είναι και σήμερα μουντό, ενώ σε ορισμένες περιοχές έχει σημειωθεί βροχόπτωση. Βελτίωση του καιρού και σημαντική άνοδος της θερμοκρασίας αναμένεται από την Πέμπτη και μετά. 

 

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού: 

 

Χαμηλή πίεση και ασταθής αέρια μάζα επηρεάζουν την περιοχή.

 

Σήμερα, αρχικά, τοπικά αυξημένες νεφώσεις αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές στα δυτικά, ενώ το μεσημέρι και το απόγευμα νεφώσεις που θα αναπτύσσονται αναμένεται να δώσουν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά και στο ανατολικό μισό του νησιού. Σε καταιγίδα δεν αποκλείεται να πέσει χαλάζι. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, αρχικά ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ και αργότερα στα προσήνεμα μέχρι ισχυροί 5 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι γενικά λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη και στα ανατολικά μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 30 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 28 στα νότια και ανατολικά παράλια, γύρω στους 26 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 20 στα ψηλότερα ορεινά.

 

Απόψε παροδικά αυξημένες νεφώσεις αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές κυρίως στα δυτικά και βόρεια παράλια. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά, στα ανατολικά ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη, στα νότια και βόρεια λίγο ταραγμένη, ενώ τοπικά στα δυτικά θα παραμείνει λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 19 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 20 στα νότια και ανατολικά παράλια, γύρω στους 21 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 11 στα ψηλότερα ορεινά.

 

Την Τρίτη αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Σε καταιγίδα πιθανό να πέσει χαλάζι. Την Τετάρτη το μεσημέρι και το απόγευμα αναμένονται μεμονωμένες βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά και περιοχές του εσωτερικού. Την Πέμπτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος ενώ το μεσημέρι και το απόγευμα τοπικά αυξημένες νεφώσεις αναμένεται να δώσουν μεμονωμένη βροχή στα ορεινά και πιθανό και σε περιοχή του εσωτερικού.

 

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση την Τρίτη, μικρή άνοδο την Τετάρτη και περαιτέρω άνοδο την Πέμπτη για να κυμανθεί κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές.