Τηλεόραση Ραδιόφωνο

Πρόσωπα σκυθρωπά. Μάτια βουρκωμένα. Και χέρια που τρέμουν από συγκίνηση. Όλοι εκτιμητές του έργου και της προσφοράς της Υπουργού Εργασίας Ζέτας Αιμιλιανίδου.

«Ήταν δίπλα στον πολίτη, έβρισκε λύσεις παντού, φώτισε πολλές ψυχές. Ήταν μια πολύ σωστή κυρία και πάνω από όλα άνθρωπος», δήλωσε η παλιά συνεργάτιδα της Ζέτας, Μαρία Χρίστου. 

«Ήταν πολύ δραστήρια, πολύ εργατική, πολύ εύκολη στις σχέσεις, συνδύαζε την απλότητα και το μεγαλείο για τη θέση της. Είμαστε πολύ λυπημένοι και πονεμένη για τον αδόκητο χαμό της», ανέφερε η επίσης παλιά συνεργάτιδα της Ζέτας, Χρύσω Μιχαήλ. 

Από το πρωί στο Υπουργείο Εργασίας οι ουρές ατελείωτες. Φίλοι, συγγενείς και συνεργάτες σπεύδουν για να υπογράψουν το βιβλίο συλλυπητηρίων για τη Ζέτα Αιμιλιανίδου. 

«Η Ζέτα ήταν μέσα στη δική μας οικογένεια από τους οικογενειακούς φίλους. Την αγαπούσαμε πάντα, γεννήσαμε τα παιδιά της, κτίσαμε μια ολόκληρη ζωή μαζί, θα την θυμόμαστε πάντα», δήλωσε ο γιατρός, Δρ Τάκης Γεωργίου. 

«Ορφανέψαμε, είναι η μόνη Υπουργός που εστίασε στα προβλήματα μας, έδωσε την πρέπουσα σημασία στην προσφορά μας στην πατρίδα και πρόσθεσε στην αξιοπρέπειας μας», σημείωσε ο Πρόεδρος των Αναπήρων Πολέμου, Γιώργος Γρουτίδης. 

«Τα λόγια τα πολλά είναι περιττά, αυτό το οποίο μπορώ να σκεφτώ είναι.. με τον ίδιο τρόπο που κοσμούσε τη ζωή της χώρας μας, θα κοσμεί και τον παράδεισο», υποστήριξε με τη σειρά του ο Γενικός Γραμματέας του Παγκύπριου Συνδέσμου Ιδιοκτήτων Κέντρων Αναψυχής, Φάνος Λεβέντης. 

«Τη θυμάμαι από τότε που ήταν μωρό, που πήγαινε στο εργοστάσιο του παππού της, που έκαναν τα αναψυκτικά, δεν μπορώ να πω τίποτε άλλο, λυπήθηκα πολύ, ήταν πάρα πολύ καλή γυναίκα», είπε με συγκίνηση στα μάτια ο συγχωριανός της Ζέτας, Ανδρέας Ιωάννου.

«Η Κυπριακή κοινωνία θα μνημονεύει την Υπουργό. Ανεξίτηλη θα μείνει η σφραγίδα της στην κυπριακή κοινωνία», ανέφερε ο Πρόεδρος της Αρχής Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού, Δημήτρης Κιττένης. 

Βαρύ όσο ποτέ το κλίμα στο Υπουργείο Εργασίας, χωρίς την Ζέτα. Για 9 ολόκληρα χρόνια η φίλη, η συνάδελφος περνούσε την πόρτα του Υπουργείου Εργασίας, σήκωνε μανίκια και έπιανε δουλειά.

«Στα αιτήματα μας ήταν πάντα θετική, μας λάμβανε υπόψη. Μπορούμε να πούμε πως η Υπουργός είχε αυτί και άκουγε, έφυγε νωρίς», δήλωσε ο Αναπληρωτής Πρόεδρος ΠΟΠ, Χαράλαμπος Ηρακλίδης. 

«Η αγαπημένη μας Ζέτα, η οποία προερχόταν από τις τάξεις των δημοσίων υπαλλήλων και ήταν μια επιτυχημένη Υπουργός, άφησε πίσω της ένα σημαντικό έργο στα εργασιακά δρώμενα», υπογράμμισε ο Γενικός Γραμματέας ΠΑΣΥΔΥ, Στρατής Ματθαίου. 

Το βιβλίο συλλυπητηρίων θα μπορούν να το υπογράψουν και αύριο οι πολίτες από τις οκτώ το πρωί έως τις τρεις το μεσημέρι. 

Εις μνήμη της Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων έχει ανοιχθεί τραπεζικός λογαριασμός στην Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου για την κατάθεση εισφορών, οι οποίες μετά από επιθυμία της οικογένειας της εκλιπούσας, θα διατεθούν σε φιλανθρωπικά ιδρύματα.