Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Συνάντηση με αντιπροσωπεία της ΠΑΣΥΔΥ, με σκοπό τη συζήτηση του θέματος της μονιμοποίησης των εργαζομένων αορίστου χρόνου, είχε το πρωί αντιπροσωπεία της ΔΗΠΑ – Συνεργασία, με επικεφαλής τον Πρόεδρο του κόμματος, Μάριο Καρογιάν, ο οποίος εξέφρασε στήριξη στα δίκαια αιτήματα της συντεχνίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΔΗΠΑ-Συνεργασία, τα μέλη της AD HOC επιτροπής της ΠΑΣΥΔΥ για τους εργαζόμενους αορίστου χρόνου (ΕΑΧ) και τους εργαζόμενους ορισμένου χρόνου (ΕΟΧ), τόνισαν ότι μέχρι στιγμής έχουν επιτύχει να κατοχυρωθούν σημαντικά εργασιακά ωφελήματα των υπαλλήλων - όπως πληρωμένες άδειες, άδειες ασθενείας και προσαυξήσεις – και  ευελπιστούν όπως σύντομα εξευρεθεί λύση και με το συνταξιοδοτικό.

Παράλληλα, όπως σημείωσαν παραμένει ανοιχτό το θέμα προαγωγών που σχετίζεται με τη μονιμότητα, την αλλαγή κλίμακας και την αύξηση συνταξιοδοτικών ωφελημάτων, και επιπλέον επείγει να εξευρεθεί φόρμουλα κατοχύρωσης του χρόνου προϋπηρεσίας των εργαζομένων, παράγοντας που επηρεάζει σημαντικά τα θέματα επαγγελματικής τους ανέλιξης.

Από πλευράς ΔΗΠΑ – Συνεργασίας, ο Πρόεδρος της, εξέφρασε τη στήριξη του κόμματος στα δίκαια αιτήματα της ΠΑΣΥΔΥ και συζητήθηκαν τρόποι συνεργασίας για την προώθηση τους στη Βουλή.

Παρόντες στη συνάντηση από πλευράς ΔΗΠΑ – Συνεργασίας ήταν οι βουλευτές Λευκωσίας, Αλέκος Τρυφωνίδης και Μαρίνος Μουσιούττας.