Τηλεόραση Ραδιόφωνο

Τις θέσεις και το πρόγραμμα του ανέπτυξε στα μέλη της γραμματείας του Δημοκρατικού Κόμματος, ο ανεξάρτητος υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Αχιλλέας Δημητριάδης, κατά τη διάρκεια συνάντησης το απόγευμα στα γραφεία του κόμματος.

«Η ευκαιρία για να παραθέσω τις απόψεις μου όσον αφορά το περίγραμμα θέσεων ήταν μια ενδιαφέρουσα και πρωτοποριακή προσπάθεια μέσα στο δημοκρατικό διάλογο που πρέπει να αναπτύσσεται», είπε ο Αχιλλέας Δημητριάδης. 

«Να επιδιώξουμε να έχουμε επαφές με όσους ανεξάρτητους υποψηφίους έχουν εκδηλώσει το δικό τους ενδιαφέρον και μέσα σε αυτό πλαίσιο νιώθαμε ότι έπρεπε να συναντηθούμε με τον κ. Δημητριάδη για να μας αναπτύξει τις δικές του θέσεις», ανέφερε ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Νικόλας Παπαδόπουλος. 

Το άδοξο τέλος στην ευθύς εξαρχής δύσκολη προσπάθεια για κυβέρνηση ευρύτερης αποδοχής, ανακοίνωσε από την εκπομπή του ΑΝΤ1, «Μέρα Μεσημέρι» ο Πρόεδρος της ΔΗΠΑ, Μάριος Καρογιάν.

«Στο παρασκήνιο προσπαθούσαμε εδώ και πάρα πολύ καιρό για να διαμορφώσουμε συνθήκες για κάτι καλύτερο. Εξαντλήσαμε δεν το πετύχαμε. Με την συνείδηση μας είμαστε καθαροί», είπε ο Πρόεδρος της ΔΗΠΑ.

Με τη θεματική της Πράσινης Μετάβασης συνεχίστηκε χθες η σειρά προσυνεδρίων του Δημοκρατικού Συναγερμού. Τις εργασίες του προσυνεδρίου άνοιξε ο Πρόεδρος του κόμματος και υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Αβέρωφ Νεοφύτου, ο οποίος κατέθεσε το πολιτικό υπόβαθρο της πράσινης μετάβασης για τη χώρα μας.

Ο κ. Νεοφύτου αναφέρθηκε σε έξι συγκεκριμένους άξονες που αφορούν τις Έξυπνες Πόλεις, τις έξυπνες Μεταφορές, τη Νέα Γενιά της Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης, τη νέα Αγορά Ενέργειας, την αποκέντρωση της ενέργειας και την Πράσινη Μετάβαση του Κράτους, της Οικονομίας και των Επιχειρήσεων

«Θα κτίσουμε το μεγάλο όραμα να είναι η χώρα μας και αυτός είναι ο στόχος μας η πράσινη Κύπρος. Η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που θα απεξαρτηκοποιηθεί από ρύπους αλλά και θα δώσουμε την μάχη στην Ευρώπη γιατί είμαστε φιλελεύθεροι», δήλωσε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ.

Τα γραφεία του Europa Uomo, επισκέφθηκε το πρωί ο ανεξάρτητος υποψήφιος για την Προεδρία Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε ότι στηρίζει την εισήγηση του Μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού, Europa Uomo για τη δημιουργία Κέντρου για τον Καρκίνο του Προστάτη, το οποίο θα προσεγγίζει ολιστικά την πρόληψη, την αντιμετώπιση και τη θεραπεία των ασθενών.

«Είναι μια πρόταση η οποία θα υιοθετηθεί και στο πρόγραμμα διακυβέρνησης. Είμαι βέβαιος ότι η προσπάθεια μπορεί να ενισχυθεί και από πλευράς της ΕΕ και προς αυτή την κατεύθυνση θα εργαστούμε», επισήμανε ο Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Europa Uomo Ανδρέας Μωυσέως, επέδωσε στον κ. Χριστοδουλίδη πιστοποιητικό εκτίμησης και αναμνηστικό δώρο για τη βοήθεια που πρόσφερε κατά την περσινή εκστρατεία του οργανισμού.