Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Έρχονται ακόμα πιο δύσκολες ημέρες όσον αφορά τους λογαριασμούς της Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου. Μέχρι στιγμής η ΑΗΚ δεν έχει ενώπιον της επίσημη ανακοίνωση για παράταση του μειωμένου Φ.Π.Α στους λογαριασμούς, πράγμα που σημαίνει ότι οι πολίτες μετά τα τέλη Ιουνίου θα πληρώνουν το ηλεκτρικό ρεύμα που καταναλώσαν πολύ πιο ακριβά. 

Η Εκπρόσωπος Τύπου της ΑΗΚ, Χριστίνα Παπαδοπούλου, σε δηλώσεις της στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Μέρα Μεσημέρι» μίλησε για τους λογαριασμούς του ρεύματος αλλά και για την κατάσταση διεθνώς. Μάλιστα, εξέφρασε την άποψη ότι, με βάση τις τιμές που επικρατούν στη διεθνή αγορά στον τομέα της ενέργειας, δεν θα υπάρξει μείωση στις τιμές πριν τον Μάρτιο του 2023. 

«Μέχρι στιγμής, ο συντελεστής φόρου προστιθέμενης αξίας για τους οικιακούς καταναλωτές θα παραμείνει μειωμένο μέχρι τέλος Ιουνίου στο 9%, δεν έχουμε επίσημη τοποθέτηση για οποιαδήποτε άλλη τροποποίηση, ενώ για τις ευάλωτες ομάδες θα παραμείνει μειωμένο μέχρι και το τέλος Αυγούστου και θα είναι στο 5% αντί στο 19%», ανέφερε χαρακτηριστικά  η κα Παπαδοπούλου, όσον αφορά τους λογαριασμούς του ρεύματος.

Ξεκαθάρισε ότι, η Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου δεν γνωρίζει κατά πόσο θα υπάρξει οποιαδήποτε άλλη παράταση, αφού πρόκειται για θέμα που χειρίζεται η πολιτεία και μέχρι στιγμής δεν υπήρξε επίσημη τοποθέτηση. Ωστόσο, σε περίπτωση που αποφασιστεί κάτι τέτοιο η κα Παπαδοπούλου υπογράμμισε ότι η ΑΗΚ είναι έτοιμη να ακολουθήσει τις οδηγίες των αρμοδίων.

Μάλιστα, διευκρίνισε ότι μειωμένο Φ.Π.Α δεν σημαίνει μείωση στις εισπράξεις της ΑΗΚ, αφού πρόκειται για ποσό το οποίο η Αρχή εισπράττει και βάζει στα ταμεία του κράτους και ως εκ τούτου τα έσοδα του οργανισμού δεν επηρεάζονται επί της ουσίας από τέτοιου είδους αποφάσεις. 

Κληθείσα να σχολιάσει κατά ποσό αυξήθηκαν οι περιπτώσεις που η ΑΗΚ χρειάστηκε να αποκόψει το ηλεκτρικό ρεύμα σε οικίες που οι ιδιοκτήτες τους δεν πλήρωσαν τους λογαριασμούς λόγω των δύσκολων εποχών που διανύουμε και των αυξήσεων που καταγράφουν οι τιμές γενικότερα, η κα Παπαδοπούλου εξήγησε ότι αυτό που συμβαίνει πολύ συχνά είναι η διευθέτηση χρονοδιαγράμματος για εξόφληση τους και όχι η αποκοπή του ρεύματος. 

«Αυξάνονται τα τηλεφωνήματα για εξόφληση λογαριασμών με δόσεις. Οι λειτουργοί εξυπηρέτησης της ΑΗΚ φροντίζουν ώστε να εξυπηρετούνται οι πελάτες που αντιμετωπίζουν αντικειμενικά δυσκολίες στην εξόφληση λογαριασμών», δήλωσε η Εκπρόσωπος Τύπου της ΑΗΚ.

Ακολούθως, επισήμανε ότι διανύουμε δύσκολη περίοδο στον τομέα της ενέργειας γι’ αυτό και έχει μεγάλη σημασία η εξοικονόμηση της  ενέργειας και η διαχείριση που κάνει ο κάθε πολίτης στον συγκεκριμένο τομέα. 

«Πρέπει να είμαστε όλοι προσεκτικοί ως καταναλωτές να μην γίνεται αλόγιστη χρήση του ρεύματος. Είναι ένα θέμα που πρέπει να ρυθμίσει ο καθένας ξεχωριστά και λειτουργήσει προς το συμφέρον μας αφού θα βοηθήσει στη συγκράτηση σε χαμηλά επίπεδα των λογαριασμών της ηλεκτρικής ενέργειας», δήλωσε κλείνοντας η κα Παπαδοπούλου. 

Περισσότερα στο βίντεο που ακολουθεί: