Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Έντονος απόηχος της νέας πρότασης Σιζόπουλου για αλλαγές στο κομμάτι της συνταγογράφησης στο ΓεΣΥ, με το όλο ζήτημα να αποκτά μέρα με τη μέρα πολιτική διάσταση. Στο «κάδρο» και οι επερχόμενες Προεδρικές, με τους Οργανωμένους Ασθενείς να αφήνουν αιχμές προς συγκεκριμένες κατευθύνσεις.

Στο «Μέρα Μεσημέρι» φιλοξενήθηκε ο πρόεδρος της Οργάνωσης, Μάριος Κουλούμας, ο οποίος άφησε σαφείς αιχμές για την στάση του ΔΗΚΟ κατά την χθεσινή συνεδρία της Επιτροπής Υγείας, λέγοντας πως «φαίνεται ότι μόνο το ΔΗΚΟ έχει μια διαφοροποιημένη άποψη και θέση. Θα πρέπει ο πρόεδρος του πλέον να τοποθετηθεί με σαφήνεια. Δεν υπάρχει πλέον τοποθέτηση ‘’και μέσα και εκτός’’. Θα πρέπει με σαφή τρόπο να τοποθετηθούν στην πρόταση Σιζόπουλου» σχολίασε ο κ. Κουλούμας.

Διαβάστε Επίσης: Ανέβηκαν οι τόνοι στη Βουλή με την πρόταση Σιζόπουλου για τροποποίηση του ΓεΣΥ (ΒΙΝΤΕΟ)

Επανέλαβε πως η πρόταση Σιζόπουλου αποτελεί βόμβα στα θεμέλια του ΓεΣΥ, με ορατό τον κίνδυνο κατάρρευσης του ίδιου του Συστήματος.

Χαρακτήρισε ωστόσο ως ικανοποιητικές οι θέσεις των φορέων, και συγκεκριμένα των Υπουργείων Υγείας και Οικονομικών, ως επίσης και από τον επόπτη του ΓεΣΥ. Ενώ και οι θέσεις των υπολοίπων κομμάτων ήταν να κλείσουν την πόρτα στον πρόεδρο της ΕΔΕΚ.

Οι Οργανωμένοι Ασθενείς κρούουν παράλληλα των κώδωνα του κινδύνου, για ενδεχόμενη τοποθέτηση του ΓεΣΥ στην «ναφθαλίνη» μέχρι και τις Προεδρικές, με τα κόμματα και υποψηφίους ενδεχομένως να αποφύγουν να ασχοληθούν με την «καυτή πατάτα», κατά την προεκλογική περίοδο.

Επανέρχεται η ΕΔΕΚ

Δεν φαίνεται να πτοείται η ΕΔΕΚ από την ισχυρή μειοψηφία επί της πρότασης Σιζόπουλου, με το Κίνημα να επανέρχεται σήμερα, υπεραμυνόμενο της πρότασης του προέδρου του. 

Σύμφωνα με βιντεογραφημένο μήνυμα της Εκπροσώπου Τύπου της ΕΔΕΚ, Μαρίας Παναγιώτου, η πρόταση Σιζόπουλου «κατοχυρώνει την βασική φιλοσοφία του ΓεΣΥ για ελεύθερη επιλογή γιατρού και νοσηλευτηρίου».

Αφήνει μάλιστα αιχμές προς όσους αντιτίθενται στις αλλαγές που προτείνει ο Μαρίνος Σιζόπουλος, σημειώνοντας πως «όσοι αντιπολιτεύονται την πρόταση αυτή, δεν έχουν αξιόπιστα επιχειρήματα αλλά ούτε και δικαιολόγησαν τους λόγους για τους οποίους δεν έχουν μέχρι σήμερα αντιδράσει στις περιπτώσεις παράνομης εφαρμογής του ΓεΣΥ».

https://www.youtube.com/watch?v=-XdXVef86S8 Ενώ από το «Μέρα Μεσημέρι» ο ΟΑΥ, δια του Γενικού Διευθυντή του, αρκέστηκε να απαντήσει πως όποτε καλείται ο Οργανισμός στην Επιτροπή Υγείας, καθηκόντως θα παρευρίσκεται για να αναπτύξει τις θέσεις του.