Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Την μνήμη του αγνού στρατολόγου και αγωνιστή της ΕΟΚΑ, Παπάσταυρου Παπαγαθαγγέλου και της Πρεσβυτέρας Γιαννούλας, τίμησε η κοινότητα της Αγίας Βαρβάρας. 

Το μνημόσυνο τελέστηκε από τον Ιερό Ναό Αγίας Βαρβάρας στην ομώνυμη κοινότητα της επαρχίας Λευκωσίας, προϊσταμένου του Μητροπολίτη Ταμασού και Ορεινής, Ησαΐα . Ο Ναός για ακόμη μια χρονιά κατάμεστος από εκτιμητές της προσφοράς του φλογερού ρασοφόρου στην πατρίδα και στον άνθρωπο, 21 χρόνια μετά τον θάνατό του. 

«Είναι μεγάλη τιμή και χαρά που προΐσταμαι σήμερα αυτού του μνημοσύνου γιατί τέτοιους ανθρώπους που έχουμε ως ινδάλματα ψυχικά, εθνικά δεν πρέπει να τους ξεχνούμε», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης Ησαΐας. 

Ο Παπάσταυρος Παπαγαθαγγέλου γεννήθηκε το 1911 στην Αγία Βαρβάρα. Γιος του ιερέα του χωριού Παπά Αγαθάγγελου, γαλουχήθηκε με τα ελληνοχριστιανικά ιδεώδη. Κατά την διάρκεια του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα της ΕΟΚΑ, σε μια καινή διαθήκη, όρκισε εκατοντάδες αγωνιστές, πριν οι Άγγλοι τον εξορίσουν στις Σευχέλλες το 1956. Απεβίωσε στις 10 Μαΐου του 2001. 

Ακολούθως, τελέστηκε τρισάγιο στους τάφους του Παπάσταυρου Παπαγαθαγγέλου και της Πρεσβυτέρας Γιαννούλας, που βρίσκονται στον περίβολο του παρεκκλησιού του Αγίου Νεκταρίου στην Αγία Βαρβάρα.