Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Η επομένη της εξαγγελίας της υποψηφιότητας Χριστοδουλίδη, βρήκε την Πινδάρου να πετά το γάντι στον τέως Υπουργό Εξωτερικών, προτάσσοντας οκτώ ερωτήματα, τα περισσότερα αναφορικά με τη σχέση του με το ΔΗΚΟ και κατά πόσο έχουν συνάψει συμφωνία, τη στάση του έναντι της κυβέρνησης Αναστασιάδη, αλλά και έναντι της αντιπολίτευσης. 

Στις σαφείς αναφορές ΔΗΣΥ περί συμφωνίας Χριστοδουλίδη- ΔΗΚΟ έσπευσε να απαντήσει το ΔΗΚΟ δια του Βουλευτή, Χρύση Παντελίδη, απέρριψε ως ψευδείς τις αναφορές του ΔΗΣΥ.

«Ουδεμία συμφωνία ή προσυμφωνία υπάρχει ανάμεσα στο ΔΗΚΟ και οποιονδήποτε υποψήφιο», ανέφερε χαρακτηριστικά σε γραπτή του δήλωση.

Συνέστησε μάλιστα υπομονή, καθώς όπως είπε οι αποφάσεις του ΔΗΚΟ θα παρθούν στα αρμόδια συλλογικά όργανα, μετά που θα ολοκληρωθεί ο εσωκομματικός και ο διακομματικός διάλογος.

Με το κυβερνών κόμμα να επανέρχεται το βράδυ με μια ανακοίνωση έξι μόλις λέξεων.

«Οι επόμενες μέρες θα δείξουν. Ίδωμεν».

Τα οκτώ ερωτήματα του ΔΗΣΥ

«Γιατί δεν κατέθεσε ως μέλος της κυβέρνησης, έστω και μια πρόταση και εισήγηση για αυτά που σήμερα παρουσιάζει ως τα «οράματα» του; Πως μπορεί να παρουσιάζει τον εαυτό του ως «ανεξάρτητο» και «υπεράνω κομμάτων», να είναι την ίδια ώρα στέλεχος της κυβέρνησης και της παράταξης του Δημοκρατικού Συναγερμού, αλλά να τα βρίσκει ξαφνικά με το ΔΗΚΟ;», διερωτήθηκε η Φωτεινή Τσιρίδου. 

Διαβάστε Επίσης: Ανδρέας Χατζήκυριακος: Τα παράδοξα του προεκλογικού, οι υποψήφιοι και τα κόμματα (ΒΙΝΤΕΟ)

Από πλευράς του ο Νίκος Χριστοδουλίδης, μιλώντας το χθες πρωί στο Κρατικό ραδιόφωνο, επέμεινε πως η υποψηφιότητα είναι ξεκάθαρα ανεξάρτητη και απευθύνεται στο σύνολο του κυπριακού λαού. Παράλληλα τόνισε πως παραμένει μέλος του Δημοκρατικού Συναγερμού και απέρριψε τα όσα περί ανατροπής του κυβερνητικού έργου, του καταλογίζονται. 

«Φυσικά είμαι περήφανος για το έργο της Κυβέρνησης και για το έργο που έκανα ως Υπουργός Εξωτερικών και προηγουμένως ως Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, αυτό είναι ξεκάθαρο και δεν μίλησα για ανατροπή αλλά για ανανέωση σε μία νέα πορεία… Απευθύνομαι στο σύνολο του κυπριακού λαού», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Νίκος Χριστοδουλίδης. 

Διαβάστε Επίσης: Γενικό Λογιστήριο: Δεν προκύπτει ζήτημα διπλής μισθοδοσίας του Ανδρέα Μαυρογιάννη

Στο κάδρο και το ΑΚΕΛ

Αναφορά που έσπευσε να αξιοποιήσει ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ, καθώς όπως σημείωσε επιβεβαιώνει την θέση του ΑΚΕΛ ότι μαζί με τον Αβέρωφ Νεοφύτου αποτελούν τις δύο όψεις του ίδιου κόμματος. Σε αντίθεση όπως τόνισε με τον Ανδρέα Μαυρογιάννη, που υπηρέτησε ως διπλωμάτη όλους τους προέδρους της Δημοκρατίας.

«Άρα, δεν είναι ούτε Συναγερμικός, ούτε ανήκει στο Συναγερμό, αλλά ούτε και βασικό γρανάζι της Κυβέρνησης Αναστασιάδη. Δεν ήταν της Κυβέρνησης Αναστασιάδη. Εμείς, λοιπόν, στο πρόσωπο του κ. Μαυρογιάννη κάνουμε μια υπερκομματική πρόταση, ανεξάρτητη, με εμπειρία και γνώση», υποστήριξε από πλευράς του ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου. 

Λίγο αργότερο το ΔΗΚΟ δια του Βουλευτή, Χρύση Παντελίδη, απέρριψε ως ψευδείς τις αναφορές του ΔΗΣΥ περί συμφωνίας με τον Νίκο Χριστοδουλίδη. 

Διαβάστε Επίσης: Το ΔΗΚΟ απαντά: Ψευδείς οι αναφορές ΔΗΣΥ για συμφωνία με Νίκο Χριστοδουλίδη

«Ουδεμία συμφωνία ή προσυμφωνία υπάρχει ανάμεσα στο ΔΗΚΟ και οποιονδήποτε υποψήφιο», ανέφερε χαρακτηριστικά σε γραπτή του δήλωση.

Συνέστησε μάλιστα υπομονή, καθώς όπως είπε οι αποφάσεις του ΔΗΚΟ θα παρθούν στα αρμόδια συλλογικά όργανα, μετά που θα ολοκληρωθεί ο εσωκομματικός και ο διακομματικός διάλογος.