Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Βγήκαν ξανά στους δρόμους οι κάτοικοι Μιτσερού και των γύρω κοινοτήτων, εκφράζοντας την αντίθεσή τους για τη μετακίνηση του ασφαλτικού εργοστασίου στο Μιτσερό. 

Η ομάδα πρωτοβουλίας «Κοινότητες Εν Δράσει» πραγματοποίησε διαμαρτυρία έξω από το τμήμα Περιβάλλοντος όπου λίγο αργότερα υπήρξε συνεδρίαση για τις αρμοδιότητες και το πλαίσιο λειτουργίας της Επιτροπής Περιβαλλοντικής Επιτήρησης της περιοχής εγκατάστασης του ασφαλτικού εργοστασίου στο Μιτσερό. 

Η εκπρόσωπος της Ομάδας, Άντρη Βασιλείου δήλωσε ότι «καλούμε για ακόμη μια φορά τους αρμόδιους να αναλάβουν την πολιτική ευθύνη και να ανακαλέσουν αυτή την εγκληματική απόφαση. δεν θα σταματήσουμε ποτέ τον αγώνα μας ασφαλτικό δίπλα από τα σπίτια μας και τα σχολεία μας δεν υπάρχει περίπτωση να επιτρέψουμε να μεταφέρουν». 

Η εκπρόσωπος της Ομάδας, Ιωάννα Γιαγκοπούλου, ανέφερε, «ούτε να το σκέφτονται. δεν υπάρχει περίπτωση να δεχτούμε την μετεγκατάσταση ασφαλτικού εργοστασίου στην περιοχή του Μιτσερού». 

Από την πλευρά της η Ειρήνη Σταύρου ανέφερε πως «εμείς είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε μέχρι το τέλος δεν θα έρθει εργοστάσιο στο χωριό μας». 

Τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς των κατοίκων Μιτσερού άκουσε ο διευθυντής του τμήματος περιβάλλοντος. 

Ο Διευθυντής του Τμήματος Περιβάλλοντος, Κώστας Χατζηπαναγιώτου δήλωσε πως «είμαστε τεχνοκράτες, είμαστε και εμείς κάτοικοι αυτής της χώρας, και είναι πλήρως κατανοητό. Εκείνο που το Τμήμα Περιβάλλοντος μπορεί να πει με βεβαιότητα είναι ότι υπογράφηκε και μπήκε σε χαρτί από πλευράς μας θα υλοποιηθεί». 

Στο μεταξύ μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο Κοινοτάρχης Μιτσερού, Αντρέας Κυριάκου είπε ότι οι κάτοικοι έχουν ήδη προσφύγει στη δικαιοσύνη. 

 «Έχουμε προσφύγει στο διοικητικό δικαστήριο με αίτηση για ακύρωση της πολεοδομικής άδειας αλλά και ενδιάμεσο διάταγμα για να σταματήσουν οι οποιεσδήποτε ενέργειες της πολεοδομικής άδειας», σχολίασε ο κ. Κυριάκου. 

Οι διαμαρτυρόμενοι παρουσιάστηκαν στο δικαστήριο χθες και θα ξαναπαρουσιαστούν την Πέμπτη.

*Φωτογραφίες mattpress