Τηλεόραση Ραδιόφωνο

Ζημιές ύψους οκτώ χιλιάδων ευρώ υπέστησαν σχολεία στην Επαρχία Λευκωσίας λόγω των «εθίμων» του Πάσχα. Έκρυθμη η κατάσταση που επικρατούσε καθ’ όλη τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας. Πυρκαγιές, ρίψεις κροτίδων και εκρήξεις συνέθεταν το εκρηκτικό σκηνικό.

Σε δηλώσεις του στην εκπομπή του Πρόεδρος Σχολικής Εφορείας Στροβόλου, Ανδρέας Αθανασιάδης, εξέφρασε την αγανάκτηση και τη λύπη του για τα συμβάντα που διαδραματίστηκαν το Μεγάλο Σάββατο.

Μια μεγάλη ομάδα νεαρών εισήλθαν το μεσημέρι του Μεγάλου Σαββάτου στις αυλές Γυμνασίων και Δημοτικών σχολείων του Δήμου Στροβόλου, έσπασαν τζάμια και άναψαν φωτιές περιμετρικά των γηπέδων.

«Οι κακόβουλες πράξεις που προκλήθηκαν κατά τη διάρκεια του Πάσχα στα σχολεία του Στροβόλου ήταν πολύ μεγάλες», ανέφερε ο κ. Αθανασιάδης.

Δεν κατάφεραν να μπουν στο εσωτερικό των σχολείων καθώς η Σχολική Εφορία Στροβόλου φρόντισε να τοποθετήσεις φρουρούς έξω από τις σχολικές τάξεις.

«Τα σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά τη Δευτέρα, αφού, οι χούλιγκαν δεν κατάφεραν να εισέλθουν στις τάξεις», τόνισε ο Πρόεδρος Σχολικής Εφορείας Στροβόλου.

Στις 11 Απριλίου η Σχολική Εφορία Στροβόλου είχε σύσκεψη με τον Αστυνομικό Διευθυντή Λευκωσίας προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα. Την ίδια ώρα, ο Δήμος Στροβόλου είχε μαζέψει όλα τα ξύλα που είχαν τοποθετηθεί παράνομα για το άναμμα της λαμπρατζιάς. Ωστόσο, οι επιτήδιοι βρήκαν τρόπους να δημιουργήσουν ζημιές και να ανάψουν πυρκαγιές.

«Είμαι 25χρονια Πρόεδρος της Σχολικής Εφορίας Στροβόλου και κάθε χρόνο το ίδιο πράγμα. Απαγορεύεται να ανάβουν λαμπρατζιά και πάλι το κάνουν», τόνισε καταληκτικά ο κ. Αθανασιάδης.

Φωτογραφίες από τις ζημιές στα σχολεία: