Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Την πρωτοβουλία να παρουσιάσει το οικοσύστημα κυβερνοασφάλειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική ανέλαβε η Κύπρος. 

Σε σεμινάριο και ενώπιον 52 συμμετεχόντων από 11 κράτη, ο Υπουργός ʼμυνας ανέφερε μεταξύ άλλων ότι η προσπάθεια γίνεται στο πλαίσιο της διεθνούς συνεργασίας, που κρίνεται ως απαραίτητη για την προώθηση ενός ελεύθερου και ασφαλούς παγκόσμιου διαδικτύου. 

«Η προσπάθεια πρέπει να είναι συλλογική και χωρίς αποκλεισμούς, γι' αυτό και αναλάβαμε την πρωτοβουλία να πρωτοστατήσουμε στην περιοχή μας, παρουσιάζοντας το οικοσύστημα ασφάλειας στον κυβερνοχώρο της ΕΕ, τις βέλτιστες πρακτικές και τις ευκαιρίες για κοινές προσπάθειες σε συμμετέχοντες από τα αρμόδια θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τα κράτη μέλη της ΕΕ και από τα κράτη εταίρους μας από την περιοχή της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής», ανέφερε ο Υπουργός Άμυνας, Χαράλαμπος Πετρίδης. 

Τα αμυντικά μας συστήματα δε μπορούν να αγνοήσουν την πιθανότητα κυβερνοπολέμου ενώ πολλοί νέοι έχουν εκτεθεί στη διαδικτυακή προπαγάνδα τρομοκρατικών ομάδων και στην παραπληροφόρηση, αναφέρθηκε. 

«Καθώς η ΕΕ ξεκινά την ανάπτυξη της διπλωματικής εργαλειοθήκης για τον κυβερνοχώρο και τη δημιουργία μιας πολιτικής της Ένωσης για την άμυνα στον κυβερνοχώρο, το σημερινό εκπαιδευτικό σεμινάριο έχει ως στόχο να συμβάλει σε αυτή τη συζήτηση», σημείωσε ο κ. Πετρίδης.  

Οι συμμετέχοντες στο σεμινάριο που συνδιοργάνωσαν η Ακαδημία Ασφάλειας και Άμυνας Υπουργείου ʼμυνας και η Αρχή Ψηφιακής Ασφαλείας έφτασαν στο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης ΖΗΝΩΝ στη Λάρνακα από Αλγερία, Βέλγιο, Τσεχική Δημοκρατία, Κύπρος, Ισραήλ, Ιορδανία, Γερμανία, Λίβανος, Σλοβακία, Πορτογαλία και Κατάρ.