Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Δύο τεράστιες εκρήξεις ακούστηκαν τα ξημερώματα στην επαρχία Μπριάνσκ, περίπου 200 χιλιόμετρα βόρεια της Ριλσκ με αποθήκη καυσίμων της Μόσχας να τυλίγεται στις φλόγες.

Η πυρκαγιά ξέσπασε περίπου στις 02:00 σήμερα τα ξημερώματα στην αποθήκη καυσίμων Transneft Briansk-Droujba στην πόλη Μπριάνσκ, η οποία βρίσκεται 150 χιλιόμετρα από τα σύνορα με την Ουκρανία και χρησιμοποιείται ως επιμελητειακή βάση για τη στρατιωτική επιχείρηση της Μόσχας, σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Εκτάκτων Καταστάσεων. https://www.dailymail.co.uk/embed/video/2670109.html

Το Bryansk, το οποίο βρίσκεται περίπου 70 μίλια από τα ουκρανικά σύνορα, χρησιμεύει ως υλικοτεχνικός κόμβος για τις ρωσικές δυνάμεις που μάχονται επί του παρόντος για τον έλεγχο της ανατολικής περιοχής του Ντονμπάς ενώ ο αγωγός Druzhba είναι η κύρια διαδρομή μέσω της οποίας το ρωσικό πετρέλαιο φτάνει σε ευρωπαϊκές χώρες.

Επί του παρόντος η Ουκρανία δεν έχει σχολιάσει τις εκρήξεις που έρχονται έπειτα από μια σειρά εκρήξεων σε ρωσικό έδαφος με στόχο κόμβους logistics που έχουν πιστωθεί στο Κίεβο.

Σε βίντεο που έχει καταγράψει την στιγμή της επίθεσης ακούγεται ο ήχος ενός πυραύλου λίγο πριν την έκρηξη.

Σύμφωνα με την Daily Mail που επικαλείται έγκριτο στρατιωτικό αναλυτή, είπε ότι το χτύπημα θα μπορούσε να είχε πραγματοποιηθεί με τη χρήση βαλλιστικών πυραύλων Tochka-U από την Ουκρανία.

Οι ρωσικές υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης είπαν ότι δεν έχουν υπάρξει θύματα από τις εκρήξεις και ότι δεν χρειάστηκε να πραγματοποιηθεί εκκένωση, επειδή οι πυρκαγιές δεν απειλούσαν γειτονικά κτίρια κατοικιών.

Οι εικόνες από τις πρώτες πρωινές ώρες στο Μπριάνσκ δείχνουν πάντως ότι οι φωτιά εξακολουθούσε να καίει. Περίπου 158 πυροσβέστες και 51 οχήματα εξακολουθούν να εργάζονται για την κατάσβεση της φωτιάς.

Το Κρεμλίνο είπε ότι θα ξεκινήσει έρευνα για το τι προκάλεσε την πυρκαγιά.

Πηγή: protothema.gr