Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Με τα αγαπημένα τους πρόσωπα, και χωρίς ιδιαίτερους περιορισμούς, γιορτάζουν σήμερα το Πάσχα οι Κύπριοι, για πρώτη φορά μετά από δύο χρόνια. 

Ο ενθουσιασμός των πολιτών, όπως ανέφεραν οι ίδιοι στην κάμερα του ΑΝΤ1, είναι μεγάλος, αφού το πασχαλινό τραπέζι θα είναι ευχάριστα αλλιώτικο. 

Δηλώσεις πολιτών στην κάμερα του ΑΝΤ1:

  • «Μεγάλη διαφορά ευτυχώς φέτος, πήγαμε εκκλησία, ευχαριστηθήκαμεντο επεθυμήσαμε τα παλιά» 
  • «Θα πάω στη μητέρα μου που είναι 95 χρονών και πάντα ήταν μόνη της, έτσι θα περάσουμε εκεί το Πάσχα»
  • «Το καλό ότι υπάρχει πιο ελεύθερο όσο αφορά το covid. Δεν υπάρχει περιορισμός στον αριθμό των προσώπων έτσι θα είμαστε πιο άνετα οικογενειακά» 
  • «Επιτέλους φτάνει. να βγάλουμε αυτές τις μάσκες, να δούμε ο ένας τον άλλο» 

Το Μεγάλο Σάββατο οι πολίτες βγήκαν στην αγορά για τα ψώνια της τελευταίας στιγμής, και για όλα τα απαραίτητα για το αναστάσιμο τραπέζι, αλλά και για το τραπέζι της Λαμπρής. 

Από το πασχαλινό καλάθι δεν έλειπε φυσικά το φρέσκο κρέας, καθώς η παραδοσιακή σούβλα αλλά και ο οβελίας θα έχουν αύριο την τιμητική τους. 

Το αδιαχώρητο χθες και στα αρτοποιεία και τα ζαχαροπλαστεία, αφού αυτοί που δεν έφτιαξαν σπιτικές φλαούνες και τσουρέκια έσπευσαν χθες να τα αγοράσουν. 

«Τα γλυκά μας, τα απαραίτητα, για τις γιαγιάδες, του παππούδες. Φλαούνες, τσουρέκι φτιάξαμε ή θα τα αγοράσουμε. δεν πρόλαβα να κάνω, έχει ωραία έτοιμα, πήραμε έτοιμα», ανέφερε πολίτης. 

«Ο κόσμος έρχεται να ψωνίσει, υπάρχουν τα παραδοσιακά, τσουρέκια, φλαούνες που είναι τα απαραίτητα, θα πάρει το ψωμί, το γλυκό για το γιορτινό τραπέζι», εξήγησε με τη σειρά του ο Κωνσταντίνος Τατσης, Υπεύθυνος Αρτοποιείου.  

Σύμφωνα με τους πολίτες, η ακρίβεια που επέφερε ο πόλεμος στην Ουκρανία φάνηκε στο πασχαλινό τραπέζι, με τις τιμές να είναι κάπως αυξημένες σε σύγκριση με πέρσι.