Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Με τα αγαπημένα τους πρόσωπα, και χωρίς ιδιαίτερους περιορισμούς, γιορτάζουν αύριο το Πάσχα οι Κύπριοι, για πρώτη φορά μετά από δύο χρόνια. 

Ο ενθουσιασμός των πολιτών, όπως ανέφεραν οι ίδιοι στην κάμερα του ΑΝΤ1, είναι μεγάλος, αφού το πασχαλινό τραπέζι θα είναι ευχάριστα αλλιώτικο. 

Δηλώσεις πολιτών στην κάμερα του ΑΝΤ1:

  • «Μεγάλη διαφορά ευτυχώς φέτος, πήγαμε εκκλησία, ευχαριστηθήκαμεντο επεθυμήσαμε τα παλιά» 
  • «Θα πάω στη μητέρα μου που είναι 95 χρονών και πάντα ήταν μόνη της, έτσι θα περάσουμε εκεί το Πάσχα»
  • «Το καλό ότι υπάρχει πιο ελεύθερο όσο αφορά το covid. Δεν υπάρχει περιορισμός στον αριθμό των προσώπων έτσι θα είμαστε πιο άνετα οικογενειακά» 
  • «Επιτέλους φτάνει. να βγάλουμε αυτές τις μάσκες, να δούμε ο ένας τον άλλο» 

Ανήμερα Μεγάλο Σάββατο οι πολίτες βγήκαν στην αγορά για τα ψώνια της τελευταίας στιγμής, και για όλα τα απαραίτητα για το αναστάσιμο τραπέζι, αλλά και για το τραπέζι της Λαμπρής. 

Δηλώσεις πολιτών που έκαναν τις αγορές της τελευταίας στιγμής στην κάμερα του ΑΝΤ1:

  • «Ψώνισα τα τελευταία».
  • «Το τελευταίο που θυμήθηκε η γυναίκα για τα γλυκίσματά της» 
  • «Ψωνίζουμε συνέχεια. Αγοράσαμε τα κρεμμυδάκια για να κάνουμε μια ωραία σούπα, φρούτα, πολύ ωραίες φράουλες, δυόσμο για να μυρίζει η σαλάτα μας, πορτοκάλια, μήλα. Σήμερα ήρθαμε μόνο για συμπληρωματικά»

Από το πασχαλινό καλάθι δεν έλειπε φυσικά το φρέσκο κρέας, καθώς η παραδοσιακή σούβλα αλλά και ο οβελίας θα έχουν αύριο την τιμητική τους. 

Εξάλλου, πολίτες δήλωσαν στον ΑΝΤ1 ότι για το αυριανό τραπέζι επέλεξαν σούβλα, αρνάκι αλλά και κατσικάκι, ενώ την Κυριακή του Πάσχα θα την περάσουν οικογενειακά με μπόλικη αγάπη. 

Το αδιαχώρητο σήμερα και στα αρτοποιεία και τα ζαχαροπλαστεία. Αυτοί που δεν έφτιαξαν σπιτικές φλαούνες και τσουρέκια έσπευσαν σήμερα να τα αγοράσουν. 

«Τα γλυκά μας, τα απαραίτητα, για τις γιαγιάδες, του παππούδες. Φλαούνες, τσουρέκι φτιάξαμε ή θα τα αγοράσουμε. δεν πρόλαβα να κάνω, έχει ωραία έτοιμα, πήραμε έτοιμα», ανέφερε πολίτης. 

«Ο κόσμος έρχεται να ψωνίσει, υπάρχουν τα παραδοσιακά, τσουρέκια, φλαούνες που είναι τα απαραίτητα, θα πάρει το ψωμί, το γλυκό για το γιορτινό τραπέζι», εξήγησε με τη σειρά του ο Κωνσταντίνος Τατσης, Υπεύθυνος Αρτοποιείου.  

Σύμφωνα με τους πολίτες, η ακρίβεια που επέφερε ο πόλεμος στην Ουκρανία φάνηκε στο πασχαλινό τραπέζι, με τις τιμές να είναι κάπως αυξημένες σε σύγκριση με πέρσι.