Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Έχει κοπεί το ρεύμα σε όλα τα «κυβερνητικά» κτίρια που χρωστούν, πλην του «υπουργείου υγείας», ανακοίνωσε ο πρόεδρος της συντεχνίας εργαζομένων στην «αρχή ηλεκτρισμού», Κουμπιλάι Όζκιρατς προειδοποιώντας ότι μαζί με την τ/κ συνδικαλιστική πλατφόρμα θα δώσουν τις επόμενες ημέρες στους δρόμους την απαραίτητη απάντηση σε όσους θέλουν να ξεπουλήσουν την «αρχή ηλεκτρισμού» σε ξένο κεφάλαιο.

Ο κ. Όζκιρατς μιλούσε έξω από το «επαρχιακό δικαστήριο» Λεύκας όπου οδηγήθηκαν σήμερα οι δύο υπάλληλοι της «αρχής» που συνελήφθησαν χθες επειδή έκοψαν το ρεύμα σε «κυβερνητικό» κτίριο στην περιοχή.

Η αντίδρασή μας θα είναι πολύ μεγάλη, ανέφερε ο τ/κ συνδικαλιστής σχολιάζοντας τις φήμες πως η «αρχή ηλεκτρισμού» θα υπαχθεί στην «πρωθυπουργία» και πως η πώλησή της περιλαμβάνεται στο νέο οικονομικό πρωτόκολλο Τουρκιάς – ψευδοκράτους, που πρόκειται να υπογραφθεί το απόγευμα στην Άγκυρα, αλλά το περιεχόμενό του δεν έχει γνωστοποιηθεί.

Οι δύο υπάλληλοι της «αρχής» αφέθηκαν ελεύθεροι, αλλά σύμφωνα με τον Όζκιράτς, σήμερα συνελήφθησαν άλλοι δύο στην περιοχή της Κερύνειας, όταν πήγαν να διορθώσουν μια βλάβη. «Από δω και πέρα θα πρέπει να επιδιορθώνουμε τις βλάβες υπό αστυνομική επιτήρηση, αλλιώς δεν θα διορθώνονται».

Η «αστυνομία» κατηγόρησε χθες τους δύο συλληφθέντες υπαλλήλους της «αρχής» και μέλη της συντεχνίας ότι έκλεψαν την ασφάλεια από το κουτί ασφάλειας της παροχής ρεύματος, ενώ η συντεχνία El Sen ανακοίνωσε ότι η διακοπή έγινε γιατί δεν έχουν πληρωθεί πολλοί λογαριασμοί, όπως προνοεί ο «νόμος».

Ο τ/κ συνδικαλιστής ανέφερε επίσης ότι και το «υπουργείο υγείας» χρωστά 30 εκ. ΤΛ στην «αρχή» αλλά η συντεχνία δεν προχωρά στην διακοπή της παροχής ρεύματος για να μην προκαλέσει προβλήματα σε αρρώστους και στον τομέα της υγείας.

Ο Κουμπιλάι Όζκιρατς ανακοίνωσε ότι το απόγευμα στις 16.30 (ΣΣ: μετά την υπογραφή του πρωτοκόλλου στην Άγκυρα) θα έχουν σύσκεψη με την τ/κ συνδικαλιστική πλατφόρμα και πρόκειται να πάρουν κάποιες αποφάσεις.

Χωρίς ρεύμα η «βουλή»

Μεταξύ των κτιρίων που έμειναν χωρίς ρεύμα, ήταν και η «βουλή», η οποία σε ανακοίνωσή της χθες το απόγευμα ανέφερε ότι δεν χρωστούν, αλλά τους κόπηκε το ηλεκτρικό.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται δε ότι η «βουλή» δεν είχε ρεύμα από προχθές ενώ πληρώνει έγκαιρα και εξ ολοκλήρου τις οφειλές του για ρεύμα. Ως εκ τούτου, έμεινε χωρίς ρεύμα άδικα και χωρίς νόμιμη αιτία, προστίθεται.

Να σημειωθεί ότι η συντεχνία El Sen συνεχίζει και σήμερα την στάση εργασίας στην «αρχή ηλεκτρισμού».