Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Εξαιρετικό χαρακτηρίζει ο Πρέσβης του Ισραήλ στην Κύπρο Όρεν Ανολίκ το αποτέλεσμα της τριμερούς συνάντησης που είχαν χθες στην Αθήνα οι Υπουργοί Εξωτερικών του Ισραήλ, της Ελλάδος και της Κύπρου. 

Σε αποκλειστικές δηλώσεις, στο περιθώριο επίσκεψης που πραγματοποίησε σήμερα στις εγκαταστάσεις του ΑΝΤ1, ο Ισραηλινός Πρεσβευτής είπε ότι η χθεσινή συνάντηση αποτελεί άλλη μια απόδειξη των άριστων σχέσεων μεταξύ των τριών χωρών, οι οποίες έχουν εξαιρετική συνεργασία στα ζητήματα ασφάλειας, ενέργειας και οικονομίας. 

«Το πιο σημαντικό πράγμα που τόνισαν οι Υπουργοί Εξωτερικών αφορά στο γεγονός ότι αυτές οι τρεις χώρες συνεργάζονται στα ζητήματα της περιφερειακής σταθερότητας και της περιφερειακής ασφάλειας, προς όφελος των πολιτών όλης της περιοχής, με στόχο να καταπολεμήσουν από κοινού την τρομοκρατία, να καταπολεμήσουν από κοινού τις απειλές, αλλά και εξετάζοντας πώς μπορούν να προωθήσουν περαιτέρω συνέργειες μεταξύ τους», δήλωσε χαρακτηριστικά. 

Στο επίκεντρο της χθεσινής συνάντησης είχαν βρεθεί οι προσπάθειες για διαφοροποίηση των πηγών ενεργειακής τροφοδοσίας της Ευρώπης, ως απάντηση στην ενεργειακή κρίση που έχει προκαλέσει η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. 

Με τον Πρέσβη του Ισραήλ στην Κύπρο να σημειώνει ότι η επιθυμία της Ευρώπης να μην εξαρτάται αποκλειστικά από το ρωσικό αέριο και πετρέλαιο δημιουργεί μια πολύ καλή ευκαιρία για τους προμηθευτές από την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. 

Δήλωσε ότι «ως εκ τούτου, μπορούμε να εξετάσουμε ορισμένα από τα προγράμματα στα οποία εργαζόμαστε και να δούμε πώς αυτά μπορούν να προωθηθούν ακόμη πιο γρήγορα και να προσπαθήσουμε να υποστηρίξουμε με κάθε δυνατό τρόπο και να βοηθήσουμε την ευρωπαϊκή αγορά». 

Τον Πρέσβη του Ισραήλ στην Κύπρο, τον οποίο συνόδευε η λειτουργός της πρεσβείας Μαρία Χατζηγεωργίου, υποδέχθηκαν στον ΑΝΤ1 ο Διευθύνων Σύμβουλος του σταθμού Στέλιος Μαλέκος και η Διευθύντρια Ειδήσεων Έλλη Κοτζαμάνη, και η συζήτηση κάλυψε διάφορα θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.