Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Μειωμένος είναι από σήμερα ο φόρος κατανάλωσης στα καύσιμα. 

Στη βάση της σχετικής νομοθεσίας, που ενέκρινε υπό τη μορφή κατεπειγόντως η βουλή η τιμή του πετρελαίου κίνησης και της βενζίνης μειώθηκε κατά 7 σεντ το λίτρο, με τη μείωση να αγγίζει τα 8,3 σεντ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ και στα 6,4 σεντ το λίτρο στο πετρέλαιο θέρμανσης. 

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του Συνδέσμου Πρατηριούχων, Χριστόδουλος Χριστοδούλου ανέφερε πως «είναι αισθητή όντως η μείωση 8,3 σεντς το λίτρο φαίνεται στον πελάτη. αυτό που προσέξαμε είναι στο πετρέλαιο θέρμανσης. Σήμερα πήραμε αρκετές παραγγελίες. Και λίγο η κίνηση στα αυτοκίνητα είναι αυξημένη». 

Από πλευράς του ο Πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Καταναλωτών εξέφρασε την εκτίμηση πως αν δεν μπει φρένο στην αύξηση της τιμής των καυσίμων οι τιμές θα αυξηθούν και πάλι παρά τη μείωση στο φόρο. 

Ο Μάριος Δρουσιώτης ανέφερε ενδεικτικά πως « σήμερα κανονικά πρέπει να είμαστε 8 σεντ από την Παρασκευή. Εγώ προβλέπω ότι σε τρεις εβδομάδες περίπου ή κοντά στις 3 βδομάδες θα καλυφτούν τα 8 σεντ της μείωσης. Δηλαδή θα φτάσουμε στις τιμές της Παρασκευής». 

Στο μεταξύ ανεπαρκή χαρακτηρίζει το ΑΚΕΛ τα μέτρα που έλαβε η Κυβέρνηση για αντιμετώπιση της ακρίβειας, με τον Γενικό Γραμματέα του Κόμματος να ζητά από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τη σύγκληση του Συμβουλίου Αρχηγών. 

Σύμφωνα με τον Στέφανο Στεφάνου, «εμείς είμαστε έτοιμοι εκεί να προσέλθουμε με συγκεκριμένες προτάσεις και συγκεκριμένες απόψεις για το πώς θα μπορέσουμε -στο βαθμό του δυνατού- να αντιμετωπίσουμε και την ακρίβεια αλλά και αλλά προβλήματα τα οποία σίγουρα θα προκληθούν». 

Ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ εκτιμά ότι τα πράγματα θα γίνουν ακόμα πιο δύσκολα το επόμενο διάστημα.