Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Έντονα θορυβημένη η κυβέρνηση από τα φαινόμενα προσκόμισης πλαστών SafePass, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να ζητά τάχιστα χειροπιαστές λύσεις.

Ως προς αυτό, τροχοδρομούνται ήδη εξελίξεις, με τον αρμόδιο Υφυπουργό Καινοτομίας, να παρουσιάζει κατά την χθεσινή σύσκεψη στο Προεδρικό την πρόταση για εισαγωγή νέας μορφής SafePass με φωτογραφία.

Μέχρι τότε όμως, το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε όπως από τις 6 Ιανουαρίου 2022, καθίσταται υποχρεωτική η επίδειξη αποδεικτικού ταυτοποίησης (ταυτότητα, διαβατήριο, άδεια οδήγησης) κατά τη διάρκεια ελέγχου του Safepass στους χώρους όπου απαιτείται, με τους υπεύθυνους των υποστατικών/επιχειρήσεων να προχωρούν στην ταυτοποίηση των στοιχείων.

Την αποκάλυψη για τις νέες αλλαγές που τροχοδρομούνται, έκανε στο «Μέρα Μεσημέρι» ο Καθηγητής Μοριακής Ιολογίας, δρ. Πέτρος Καραγιάννης, ο οποίος ως μέλος της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής, συμμετείχε στην έκτακτη σύσκεψη του Προεδρικού το απόγευμα της Τρίτης.

Σύμφωνα με τα όσα ακούστηκαν από τον κ. Κόκκινο, η φωτογραφία θα τοποθετείται δίπλα από το QR Code, και με αυτό τον τρόπο θα εξαλειφθεί το φαινόμενο να παρουσιάζει ένα πρόσωπο SafePass άλλου προσώπου.

Ανέφερε μάλιστα πως με βάση την ενημέρωση που έτυχαν οι παρευρισκόμενοι στην σύσκεψη, η εν λόγω διαφοροποίηση προχωρά με γοργούς ρυθμούς για να εφαρμοστεί όσο το δυνατό πιο σύντομα.