Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Δεν ξεκινά καλά το νέο έτος για τους επαγγελματίες γάμων και εκδηλώσεων, λόγω των μέτρων που βρίσκονται σε ισχύ ελέω της νέας έξαρσης της πανδημίας. Η μια ακύρωση διαδέχεται την άλλη, με τους εργαζόμενους, αλλά και τους επιχειρηματίες του κλάδου να ζητούν άμεση στήριξη από πλευράς Υπουργείου Οικονομικών και Υπουργείου Εργασίας. 

«Ελπίζαμε σε άλλα δεδομένα, αλλά δυστυχώς επανερχόμαστε σε πολύ αυστηρά μέτρα που επηρεάζουν άμεσα τον κλάδο των εκδηλώσεων, των γάμων και των βαπτίσεων», ανέφερε χαρακτηριστικά σε παρέμβαση της στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Μέρα Μεσημέρι», η Γιώτα Καπαρή, μέλος του Συνδέσμου Επαγγελματιών Γάμων και Εκδηλώσεων. 

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε, το 24ωρο rapid test, στο οποίο πρέπει να υποβάλλονται από σήμερα όλοι όσοι θα παραβρεθούν σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις, είναι το τελευταίο πράγμα που απασχολεί τους επιχειρηματίες του κλάδου.

Το βασικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν είναι η απαγόρευση του χορού, αφού όπως υπογράμμισε και η κ. Καπαρή, δεν νοείται γάμος χωρίς γλέντι. 

Ως εκ τούτου, οι εκ νέου αναβολές και ακυρώσεις εκδηλώσεων αποτελούν μονόδρομο, με την κ. Καπαρή να αναφέρει ότι οι επαγγελματίες αντιλαμβάνονται τη σοβαρότητα της επιδημιολογικής κατάστασης της χώρας μας, ωστόσο ζητούν την άμεση στήριξη της Κυβέρνησης. 

«Όταν ανακοινώνονται μέτρα, τα οποία επηρεάζουν κάποιους ανθρώπους και πολλούς εργαζόμενους, τότε θα πρέπει το Υπουργείο Οικονομικών και Εργασίας να συνοδεύουν τα διατάγματα με κάποιες αποφάσεις οικονομικής αποζημίωσης στις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους», δήλωσε. 

Υπογράμμισε ότι, το κράτος πρέπει να αντιληφθεί τη δύσκολη οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η βιομηχανία των εκδηλώσεων, η οποία αιμορραγεί εδώ και δύο χρόνια, με ένα μικρό διάλειμμα κάποιων μηνών την περασμένη σεζόν. 

«Δεν μπορούμε άλλο να πληρώνουμε τράπεζες και φορολογίες, θέλουμε τη βοήθεια του κράτους», επανέλαβε η κ. Καπαρή.

Έπειτα, εξήγησε ότι οι επιχειρήσεις αναμένουν μια βοήθεια από την Κυβέρνηση, η οποία αφορά την προηγούμενη περίοδο που ο κλάδος επηρεάστηκε από τα μέτρα, ενώ σημείωσε ότι στήριξη πρέπει να δοθεί και για το 2022, τουλάχιστον για τους μήνες που η βιομηχανία θα επηρεάζεται άμεσα από τους περιορισμούς που βρίσκονται σε ισχύ για αναχαίτιση της διασποράς του ιού στην κοινότητα.

Περισσότερα στο βίντεο που ακολουθεί: