Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Στην Ολομέλεια της Πέμπτης σε κλίμα ομοφωνίας, οδηγείται το νομοσχέδιο για αύξηση της άδειας μητρότητας για γυναίκες που θα γίνουν μητέρες για δεύτερη και τρίτη φορά. 

Στη σημερινή συνεδρίαση τα μέλη της Επιτροπής Εργασίας έλαβαν διαβεβαιώσεις από το αρμόδιο Υπουργείο ότι το νομοσχέδιο θα δημοσιευθεί στην επίσημη εφημερίδα της δημοκρατίας την αμέσως επόμενη μέρα της ψήφισής του, ώστε να καταστεί και επίσημα νόμος του κράτους. 

Με αυτό τον τρόπο χιλιάδες εγκυμονούσες και λεχώνες θα επωφεληθούν άμεσα αφού από τις 5 Νοεμβρίου θα τεθεί σε ισχύ η νέα νομοθεσία. 

«Αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό γιατί πολλές νεαρές μητέρες βρίσκονται στη λήξη της άδειας μητρότητάς τους και κάθε μέρα την οποία χάνουν, ουσιαστικά όλο και λιγότερες θα έχουν το δικαίωμα αυτή της πρόνοιας», δήλωσε ο Βουλευτής της ΕΔΕΚ, Ανδρέας Αποστόλου. 

Κάτι που σημαίνει ότι η κάθε γυναίκα που περιμένει το δεύτερο της παιδί ή ευρίσκεται σε άδεια μητρότητας μετά τη γέννηση του δεύτερου της παιδιού, θα δικαιούται ακόμα 4 εβδομάδες άδειας μητρότητας, αυξάνοντάς τις από 18 σε 22 εβδομάδες. 

Αντίστοιχα, όσες περιμένουν το τρίτο τους παιδί η βρίσκονται σε άδεια μητρότητας λόγω της γέννησης του τρίτου τους παιδιού η άδειά τους αυξάνεται κατά οκτώ εβδομάδες σε 26, κάτι που ισχύει για όλες τις γυναίκες από το τρίτο παιδί και άνω.