Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Οι Ηνωμένες Πολιτείες παρέδωσαν στην Αρχή Ψηφιακής Ασφάλειας της Κύπρου ηλεκτρονικούς υπολογιστές και λογισμικό για το εργαστήριο εκπαίδευσης στον Κυβερνοχώρο του “Cyclops” το οποίο θα αρχίσει τη λειτουργία του στη Λάρνακα τον ερχόμενο χρόνο.

Η παράδοση έγινε σε εκδήλωση σήμερα στον Επίτροπο Τηλεπικοινωνιών Γιώργο Μιχαηλίδη από την πρέσβειρα των ΗΠΑ στη Λευκωσία Τζούντιθ Γκάρμπερ στην παρουσία του Διευθυντή της Πολιτικής Διεύθυνσης στο Υπουργείο Εξωτερικών Ευάγγελου Σάββα και εκπρόσωπο του Υπουργείου Άμυνας, Συμεών Ζαμπά.

Ο εξοπλισμός περιλαμβάνει 26 φορητούς υπολογιστές και αρκετά περιφερειακά, μαζί με το σχετικό λογισμικό καθώς και εξοπλισμό δικτύου για σκοπούς εκπαίδευσης.

Σχετική ανακοίνωση αναφέρει ότι ο εξοπλισμός αποτελεί μέρος της χρηματοδότησης από τις ΗΠΑ δραστηριοτήτων για το Κυπριακό Κέντρο για την Χερσαία και Θαλάσσια ασφάλεια και την Ασφάλεια Λιμένων CYCLOPS (Cyprus Center for Land, Open Seas and Port Security). Το κέντρο στοχεύει να εξελιχθεί σε ένα περιφερειακό και κυπριακό έργο που θα παρέχει εκπαίδευση, τεχνογνωσία στην ΕΕ και τρίτες χώρες και χώρες εταίρους στην ανατολική Μεσόγειο σε θέματα όπως η ασφάλεια, περιλαμβανομένης της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο.

Στην ομιλία του, ο κ. Μιχαηλίδης τόνισε τη σημασία του CYCLOPS ως πλατφόρμα κατάρτισης για την ενεργό συνεργασία σε εθνικό, περιφερειακό και διεθνές επίπεδο. Εξέφρασε τη στήριξή του στις πρωτοβουλίες στο πλαίσιο αυτό. Ευχαρίστησε επίσης την αμερικάνικη κυβέρνηση για την μεγάλη στήριξή της και εξέφρασε την ετοιμότητά του για περαιτέρω ενδυνάμωση της διμερούς συνεργασίας καθώς και περιφερειακής συνεργασίας στον τομέα της κυβερνοασφάλειας.