Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Με στόχο να βρίσκεται ακόμη πιο κοντά στον Δημότη και να τον εξυπηρετεί ή να τον ενημερώνει ανά πάσα στιγμή της ημέρας, όπου και αν βρίσκεται, ο Δήμος Στροβόλου έχει αναπτύξει εφαρμογή για έξυπνα κινητά (mobile app) με την ονομασία «Strovolos App».

 

Σε δηλώσεις στο ΚΥΠΕ, ο Δήμαρχος Στροβόλου Ανδρέας Παπαχαραλάμπους είπε ότι η εφαρμογή αυτή για έξυπνα κινητά, η οποία είναι πλέον διαθέσιμη για εγκατάσταση στο App Store και το Google Play, δίνει τη δυνατότητα για άμεση πρόσβαση του δημότη στις υπηρεσίες του Δήμου αλλά και σε όλες τις πληροφορίες σχετικές με τον Δήμο.

 

«Η εφαρμογή περιλαμβάνει όλες τις χρήσιμες πληροφορίες του Δήμου, επιτρέπει στον δημότη να επικοινωνεί άμεσα ηλεκτρονικά με τον Δήμο και να αξιοποιεί όλες τις ψηφιοποιημένες υπηρεσίες του Δήμου Στροβόλου», σημείωσε.

 

Ο κ. Παπαχαραλάμπους τόνισε πως οι κατηγορίες που έχουν επιλεγεί για την εφαρμογή «Strovolos App» αποτελούν τις πιο δημοφιλείς  αναζητήσεις των δημοτών, όπως έχει διαπιστωθεί από τα στοιχεία σε σχέση με τις αναζητήσεις που γίνονται από τους δημότες στην ιστοσελίδα του Δήμου.

 

Πιο αναλυτικά, ο Δήμαρχος Στροβόλου εξήγησε ότι η εφαρμογή είναι χωρισμένη σε τρεις ενότητες. Πρόσθεσε ότι η πρώτη αφορά τον δημότη, η δεύτερη περιλαμβάνει τις δράσεις του Δήμου και η τρίτη το Δημοτικό Θέατρο.

 

Συγκεκριμένα, ο δημότης έχει τη δυνατότητα μέσω της εφαρμογής και ειδικότερα στο πεδίο «eStrovolos», μεταξύ άλλων, να υποβάλει εισηγήσεις ή παράπονα, να προβαίνει σε πληρωμές εξώδικων προστίμων, τελών, διδάκτρων ανοικτού σχολείου Δήμου Στροβόλου, παιδικών λεσχών και να προβαίνει σε online κρατήσεις γηπέδων Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου Στροβόλου, να υποβάλει αίτηση για έκδοση/ανανέωση άδειας κατοχής σκύλου, να υποβάλει αίτηση για έκδοση άδεια πώλησης οινοπνευματωδών ποτών και να κάνει χρήση της υπηρεσίας κατ΄ οίκον συλλογής ογκώδων αντικειμένων και πράσινων αποβλήτων σε σακούλες.

 

Επιπλέον ο δημότης έχει άμεση ενημέρωση σε σχέση με ανακοινώσεις του Δήμου (eΕνημέρωση).