Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Πρόεδρος Δημοκρατικού Συναγερμού και Δήμαρχος Στροβόλου, εξέφρασαν την στήριξη τους στα νομοσχέδια για μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και για άμεση υπερψήφιση από την Ολομέλεια της βουλής. 

Το θέμα συζήτησαν στο περιθώριο της επίσκεψης του κ. Νεοφύτου στο ιστορικό κέντρο του Στροβόλου και στο υπό ανακαίνιση Μουσείο Αρχιεπισκόπου Κυπριανού. 

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ «όταν ακούω από έναν εκλελεγμένο Δήμαρχο να λέει, «να γίνει η μεταρρύθμιση, άσχετα αν εγώ αύριο, δεν θα είμαι Δήμαρχος», αυτό πρέπει να προτάξουμε. Να αφήσουμε κατά μέρος προσωπικές φιλοδοξίες, να αφήσουμε κατά μέρος μέτρημα κομματικών ψήφων και να δούμε την αναγκαιότητα, την σημαντική αναγκαιότητα της μεταρρύθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης». 

Πρέπει επιτέλους να παραμερισθούν τα κομματικά συμφέροντα, τόνισε ο Δήμαρχος Στροβόλου. 

 «Έστω κι αν σημαίνει ότι κάποιοι από εμάς θα χάσουμε καρέκλες και οφίκια. Το σημαντικό είναι να προχωρήσει ο τόπος, οι δημότες θέλουν καλές και φθηνές υπηρεσίες και έργα.Η μεταρρύθμιση πρέπει να προχωρήσει σήμερα», δήλωσε ο κ. Παπαχαραλάμπους. 

Ο κύριος Παπαχαραλάμπους, ενημέρωσε τον κύριο Νεοφύτου και για την μετατροπή του κτιρίου της πρώην ΣΠΕ Στροβόλου σε Κέντρο Ψηφιακής Ακαδημίας, ενώ ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ περιόδευσε και στην Λαϊκή Αγορά Στροβόλου. 

Στο επίκεντρο οι μεταρρυθμίσεις

Συνάντηση με την υπουργό Δικαιοσύνης Στέφη Δράκου, είχε το πρωί ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Στέφανος Στεφάνου. Στο επίκεντρο, η μεταρρύθμιση του συστήματος απονομής της δικαιοσύνης και το νέο θεσμικό πλαίσιο καταπολέμησης της διαφθοράς. 

Όπως δήλωσε ο κ. Στεφάνου, «στόχος είναι, αν τελικά βρεθούν οι απαραίτητες συναινέσεις, και ψηφιστεί η μεταρρύθμιση, να έχουμε ένα σύστημα δικαιοσύνης που να πληροί κάποιες πολύ συγκεκριμένες προδιαγραφές που να εξυπηρετούν πρώτα απ’ όλα την κοινωνία, το δημόσιο συμφέρον για να έχουμε με ταχύτητα αντικειμενικότητα και διαφάνεια την απονομή δικαιοσύνης». 

Στη συνάντηση συμμετείχαν και τα δύο μέλη της κοινοβουλευτικής επιτροπής Νομικών του ΑΚΕΛ, Άριστος Δαμιανού και Αντρέας Πασιουρτίδης, που χειρίζονται τα νομοσχέδια των δύο μεταρρυθμίσεων. 

Από την πλευρά της η υπουργός ανέφερε «θεωρώ τον ρόλο του ΑΚΕΛ καταλυτικό, στην επιτυχία και στην επίτευξη του στόχου, και όταν θα το πετύχουμε, θα είναι επίτευγμα όλων, όχι δικό μου, διότι χρειάζεται η συμβολή και η συνεισφορά όλων των εμπλεκομένων». 

Για τη Μεταρρύθμιση της Δικαιοσύνης η κυρία Δράκου θα συναντηθεί και με τον Παγκύπριο Δικηγορικό Σύλλογο.