Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Ενημερωτική Ημερίδα για τα κατοικίδια πραγματοποίησε πρόσφατα στο Πάρκο Σκύλων, ο Δήμος Λάρνακας.

 

Σε γραπτή ανακοίνωση του Δήμου αναφέρεται ότι «στα πλαίσια των προσπαθειών του για τη σωστή συνύπαρξη ανθρώπων και ζώων, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, 6 Αυγούστου ενημερωτική Ημερίδα για τα κατοικίδια.

Η Ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στον χώρο του Δημοτικού Χώρου Στάθμευσης Τάσου Μητσόπουλου παρά το Δημοτικό Πάρκο Σκύλων και ήταν ανοικτή για το κοινό, συνδιοργανώθηκε με τις Κτηνιατρικές Υπηρεσίες Λάρνακας, την Αστυνομία για τα Ζώα και τον Σύνδεσμο  Προστασίας Ζώων και Πουλιών Λάρνακας – Αμμοχώστου».

 

Προστίθεται ότι «στόχος της Ημερίδας ήταν η ευαισθητοποίηση αλλά και η ενημέρωση γύρω από θέματα που αφορούν στη σωστή μεταχείριση, φροντίδα και συμπεριφορά απέναντι στα κατοικίδια. Την Ημερίδα χαιρέτισε ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας, ενώ μίλησαν οι Ανδρούλα Ανδρονίκου  - Νικολάου Ανώτερη Υγειονομικός Επιθεωρητής Α’, Παύλος Παπαδόπουλος Κτηνιατρικός  Λειτουργός Επαρχίας  Λάρνακας, Χρίστος Κάρουλας Πρόεδρος του Συνδέσμου Προστασίας Ζώων και Πουλιών Λάρνακας - Αμμοχώστου,  Βύρων Βύρωνος  Εκπρόσωπος της Αστυνομίας  για τα Ζώα, Κυριάκος Σπανούδης Πρόεδρος του Παγκύπριου Κτηνιατρικού Συμβουλίου  Αβραάμ Θεμιστοκλέους, Συμπεριφεριολόγος Σκύλων».

 

Η Ημερίδα έκλεισε με την κλήρωση διαφόρων δώρων και ο Δήμος Λάρνακας εκφράζει ευχαριστίες στις εταιρείες που πρόσφεραν τα δώρα.

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «από την μέρα παράδοσης του Δημοτικού Πάρκου Σκύλων στο κοινό, αυτό αποτελεί σημείο συνάθροισης των σκύλων, οι οποίοι μπορούν να περιπλανηθούν και να κάνουν άσκηση. Στο Πάρκο έχουν τοποθετηθεί κατάλληλα παιγνίδια για τους σκύλους, ενώ εγκαταστάθηκαν ειδικοί κάλαθοι με σακουλάκια μιας χρήσης για τη συλλογή και απόρριψη των ακαθαρσιών των σκύλων και εγκαταστάσεις παροχής νερού».