Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Σε πλήρης εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία rapid tests στον Στρόβολο στη Λευκωσία. Ο κόσμος φαίνεται ότι ανταποκρίθηκε θετικά στο κάλεσμα του Δήμου μεταβαίνοντας μαζικά στο σημείο δειγματοληψίας. 

Ουρές δημοτών αναμένουν υπομονετικά στις ουρές που έχουν σχηματιστεί στο Δημοτικό Μέγαρο Στροβόλου. Ωστόσο δεν φαίνεται να έχει προκληθεί ταλαιπωρία αφού οι διαδικασίες κυλούν ομαλά και οι πολίτες εξυπηρετούνται σε γρήγορο χρονικό διάστημα.

Μάλιστα πολίτες που βρέθηκαν στο σημείο προέβησαν σε δηλώσεις στην κάμερα του ΑΝΤ1 αναφέροντας ότι το rapid test είναι κάτι που πρέπει να κάνουν για το καλό όλων. 

Άλλος πολίτης επισήμανε πως αρκετά θετικό είναι το γεγονός ότι τα τεστ παρέχονται δωρεάν για τον κόσμο και έτσι δίνεται η δυνατότητα στους δημότες να υποβληθούν στην εξέταση ώστε να μην έχουν καμία αμφιβολία πως φέρουν τον ιό.

Η κινητή μονάδα που στήθηκε στην περιοχή θα λαμβάνει δείγματα από τους πολίτες δωρεάν, με τη μέθοδο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου μέχρι τις 17:00 το απόγευμα ενώ η όλη διαδικασία ξεκίνησε από τις 9:30 το πρωί. 

Σημειώνεται ότι μέχρι στιγμής έχουν διενεργηθεί 100 τεστ, ένα εν των οποίων είχε θετικό αποτέλεσμα. Η Λευκωσία, σύμφωνα και με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα χθες το Υπουργείο Υγείας βρίσκεται πρώτη στη λίστα με τα περισσότερα rapid tests αφού σε διάστημα 15 ημερών έχουν γίνει πέραν των 31.000 δειγματοληψιών και βρέθηκαν 566 θετικά περιστατικά. 

Ενθαρρυντικά τα αποτελέσματα των rapid test στην Πάφο 

Ενθαρρυντικά φαίνεται ότι είναι τα αποτελέσματα στην Πέγεια, μετά από την έξαρση που σημειώθηκε τις τελευταίες ημέρες. Από τα 350 γρήγορα τεστ που έγιναν πρόεκυψαν μόλιες τρία θετικά κρούσματα. Τα δύο μάλιστα αφορούν σε άτομα που βρέθηκαν στην κηδεία και αργότερα για καφέ στο σπίτι των συγγενών.

Από τα αποτελέσματα φαίνεται ότι δεν υπήρξε διασπορά του ιού στην κοινότητα και ότι η εξάπλωση έχει περιοριστεί.

Σχετικά με το Δημαρχείο της Πέγειας, αξίζει να σημειωθεί ότι θα παραμείνει κλειστός μέχρι και την επόμενη Δευτέρα αφού έχει εντοπιστεί θετικό κρούσμα κορωνοϊού σε εργαζόμενη ενώ σε αυτοπεριορισμό έχουν τεθεί όλες οι στενές επαφές.

Ωστόσο οι υπηρεσίες του Δήμου θα λειτουργούν κανονικά από το δεύτερο κτήριο που στεγάζονται οι τεχνικές υπηρεσίες.

https://www.youtube.com/watch?v=XK3wJ6Znhsw

Τα σημεία δειγματοληψίας για rapid test σήμερα σε όλη την Κύπρο: