Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Το αδιαχώρητο χθες το βράδυ, στο Δημοτικό Κηποθέατρο της Λεμεσού, που αποδείχθηκε μικρό για όσους ήθελαν να τιμήσουν τον Μάριο Τόκα, με αφορμή τη συμπλήρωση έντεκα χρόνων από τον πρόωρο θάνατό του. 

Για άλλη μία χρονιά, η γενέτειρα του μεγάλου μουσικοσυνθέτη και τραγουδοποιού, η Λεμεσός, διοργάνωσε προς τιμήν του συναυλία μνήμης. 

Και πλήθος κόσμου ήταν εκεί, για να τραγουδήσει τα τραγούδια του Μάριου Τόκα και να ταξιδέψει μελωδικά με τους συνεργάτες του. 

Παρών στην εκδήλωση και φέτος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο οποίος χαιρέτησε την εκδήλωση, εξαίροντας το ταλέντο και το ήθος του Μάριου Τόκα, και απόλαυσε το καλλιτεχνικό πρόγραμμα, σιγοτραγυδώντας τα τραγούδια του αγαπημένου του μουσικοσυνθέτη. 

«Αναντίλεκτα, το παραδειγματικό ήθος και η σεμνότητα του Μάριου Τόκα, η καταξιωμένη του πορεία ως σπουδαίου συνθέτη, αλλά και η τεράστια κληρονομιά που άφησε πίσω του, αποτελεί σημείο αναφοράς, έμπνευσης και δύναμης για κάθε γενιά. Προπάντων, όμως, η μουσική αυτή κληρονομιά διαποτισμένη σε μεγάλο της μέρος από τον πόθο της ελευθερίας, συνιστά για τον καθένα από εμάς υπενθύμιση και παρακαταθήκη του αγώνα του Μάριου Τόκα ως γνήσιου και ευαίσθητου πατριώτη για την επανένωση του νησιού μας». 

Τη συγκίνηση της οικογένειας εξέφρασε ο αδελφός του μουσικοσυνθέτη, Νίκος Τόκας, λέγοντας ότι σε όλους λείπει ο Μάριος, αν και κάποιοι άνθρωποι έχουν την ευλογία να ζουν και μετά το θάνατο τους, μέσα από το έργο τους. 

«Και αν υπάρχει κάτι που μας παρηγορεί από την αναπάντεχη απώλεια του είναι αυτή η αγάπη εσάς, όλου του κόσμου γενικότερα προς το έργο και την προσφορά του μια αγάπη και εκτίμηση που εκδηλώνεται με διάφορους τρόπους. Ο Μάριος μας δεν έγραφε τραγούδια για να ξεχωρίσει έγραφε τραγούδια για να ενώνει και να φτιάχνει παρέες.» 

Τη φετινή εκδήλωση συνδιοργάνωσαν τα αδέλφια του Μάριου Τόκα μαζί με τρείς στιχουργούς, οι οποίοι υπογράφουν στιχουργικά τις μεγαλύτερες επιτυχίες του. 

Πρόκειται για τον Ανδρέα Νεοφυτίδη, τον Σαράντη Αλιβιζάτο και τον Φίλιππο Γράψα.