Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Ωρα της Γης και στο Προεδρικο Μέγαρο. Η κυβέρνηση συμμετέχει και φέτος στην παγκόσμια εκδήλωση που γίνεται για 13η φορά. 

Η ώρα της γης καθιερώθηκε για πρώτη φορά το 2007 από την περιναλλοντική οργάνωση WWF ως ένδειξη αντίδρασης για την κλιματική αλλαγή.

Οι πολίτες καλούνται να σβήσουν για μια ώρα τα φώτα στα κτίρια στα οποία βρίσκονται.

Την εκδήλωση στο προεδρικό διοργανώνει το γραφείο της Επιτρόπου Περιβάλλοντος.

Εικόνες από το Προεδρικό όπου τα φώτα έσβησαν συμμετέχοντας έτσι στην ώρα της Γης

Image removed.

Image removed.

Δείτε περισσότερα από την εκδήλωση στο Προεδρικό Μέγαρο στο πιο κάτω βίντεο

H «Ώρα της Γης» («Earth Hour») γεννήθηκε το 2007 στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας, όταν δύο εκατομμύρια νοικοκυριά και επιχειρήσεις ύψωσαν τη φωνή τους ενάντια στην κλιματική αλλαγή, σβήνοντας τα φώτα για μία ώρα. Η πρωτοβουλία ανήκε στην περιβαλλοντική οργάνωση WWF και τη διαφημιστική εταιρεία Leo Burnett.

Οι πολίτες όλου του κόσμου καλούνται να σβήσουν τα φώτα για μία ώρα για να στείλουν αποφασιστικό μήνυμα συμμετοχής στην προστασία του περιβάλλοντος. Η εκδήλωση διοργανώνεται τις πρώτες βραδινές ώρες μιας ημέρας στα τέλη του Μαρτίου.

«Φέτος εκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο θα ενωθούν και πάλι για να εκφράσουν την επιθυμία τους για ένα υγιές και βιώσιμο μέλλον», σύμφωνα με το WWF.

Την ώρα που η φύση απειλείται «με άνευ προηγουμένου ρυθμό» και βρίσκεται αντιμέτωπη «διαρκώς με την πρόκληση της κλιματικής αλλαγής», η «Ώρα της Γης» για το 2019 έχει στόχο να υπενθυμίσει την σημασία της και τις υπηρεσίες που προσφέρει στον άνθρωπο (νερό, τροφή, φάρμακα, κλπ)

Πολλά μεγάλα ραντεβού προαναγγέλλονται για το 2020, μεταξύ των οποίων η διάσκεψη του ΟΗΕ για την βιοποικιλότητα στην Κίνα και το Συνέδριο της Διεθνούς Ένωσης για την Προστασία της Φύσης στη Γαλλία.

«Οφείλουμε να εκμεταλλευτούμε αυτές τις ευκαιρίες για να εξασφαλίσουμε μια διεθνή δέσμευση που θα έχει στόχο να σταματήσει και στη συνέχεια να ανατρέψει την απώλεια της φύσης: χρειάζεται να συνάψουμε μια νέα συμφωνία για τη φύση και τον άνθρωπο, το ίδιο συνολική και φιλόδοξη με την συμφωνία κατά της υπερθέρμανσης» του πλανήτη που είχε υιοθετηθεί στα τέλη του 2015 στο Παρίσι, υπογράμμισε το WWF.

Σύμφωνα με την πιο πρόσφατη έκθεση «Ζωντανός Πλανήτης» που έδωσε η μκο αυτή οργάνωση στη δημοσιότητα το 2018, από το 1970 ως το 2014, οι πληθυσμοί σπονδυλωτών –ψάρια, πουλιά, θηλαστικά, αμφίβια και ερπετά– μειώθηκαν κατά 60% σε παγκόσμιο επίπεδο. Η μείωση που είχαν στους τροπικούς, στην νότια και την κεντρική Αμερική ήταν της τάξης του 89%.