Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Αναστάτωση και έντονη αντιπαράθεση επικράτησε σήμερα στην Επιτροπή Παιδείας της βουλής με αφορμή πρόταση νόμου που δίνει το δικαίωμα στον εκάστοτε υπουργό Παιδείας να αποφασίζει με εγκύκλιο ποιες επέτειοι θα τιμούνται στα σχολεία. 

Στόχος της πρότασης είναι να ανατρέψει όλα όσα προ ημερών ψήφισε η Βουλή για το θέμα εορτασμού του ενωτικού δημοψηφίσματος τα οποία και προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του κατοχικού ηγέτη και την αποχώρηση του από την διαδικασία των συνομιλιών. 

Εν μέσω διαφωνιών η πρόταση τέθηκε σε ψηφοφορία ενώπιον της Επιτροπής για το αν θα οδηγηθεί στην ολομέλεια στις 31 Μαρτίου, στην παρουσία 10 βουλευτών με αποτέλεσμα να ισοψηφήσουν, ωστόσο λόγω της νικωσας ψήφου του προέδρου της Επιτροπής υπερίσχυσε η θέση των ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ να τεθεί στην ολομέλεια. Ο ΔΗΣΥ υποστήριξε ότι στόχος είναι να διορθωθεί μία στρέβλωση ενώ το ΑΚΕΛ παραδέχτηκε πως είναι η επανέναρξη των συνομιλιών. 

Στον αντίποδα των δύο μεγάλων κομμάτων βρίσκονται όλα τα υπόλοιπα κόμματα εκπρόσωποι των οποίων έκαναν λόγο για συμμόρφωση της βουλής στις επιταγές του κατοχικού ηγέτη και πως με τον τρόπο αυτό εξευτελίζεται ο θεσμός της νομοθετικής εξουσίας. 

Μάλιστα αίτημα που τέθηκε για συζήτηση της πρότασης και την άλλη εβδομάδα στην παρουσία της νομικής υπηρεσίας ώστε να διαπιστωθεί κατά πόσο είναι αντισυνταγματική απορρίφτηκε από τα δύο μεγάλα κόμματα. 

Την εξέλιξη σχολίασε και πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού τονίζοντας ότι για το κόμμα του η επίλυση του κυπριακού αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα. Οπως είπε, η πρόταση, έρχεται να διορθώσει τη στρέβλωση της παρέμβασης των κομμάτων στο εκπαιδευτικό έργο. Μια στρέβλωση που προκάλεσε υπερβολικές αντιδράσεις και λανθασμένες ερμηνείες, είπε, σημειώνοντας πως ύψιστη προτεραιότητα για τον ΔΗΣΥ αποτελεί η λύση του Κυπριακού προβλήματος που θα ενώνει την πατρίδα μας. Την πρόταση νόμου συνυπογράφουν ο πρόεδρος και τα μέλη της Επιτροπής Παιδείας Κυριάκος Χατζηγιάννης Γιώργος Κάρουλλας και Αννίτα Δημητρίου.