Τηλεόραση Ραδιόφωνο
λ

«Ωσαννά, Ευλογημένος ο ερχόμενος εν ονόματι Κυρίου, ο βασιλεύς του Ισραήλ».

Ο λαός του Ισραήλ, οι κάτοικοι των Ιεροσολύμων, υποδέχονται στη  ιερή πόλη τον Χριστό.

Σύμφωνα με την εκκλησιαστική παράδοση, ο Ιησούς εισήλθε στην πόλη ταπεινά, καθήμενος επί πώλου όνου.  Ο κόσμος όμως, ενθουσιασμένος από την  πρόσφατη ανάσταση του Λαζάρου,   τον υποδέχθηκε με ζητωκραυγές, ενώ  άλλο έστρωσαν τον δρόμο με κλαδιά ελιάς και φοινικιάς.

Χιλιάδες πιστοί συνέρρευσαν στις εκκλησίες της Κύπρου, για να γιορτάσουν την Κυριακή των Βαΐων ή της Ελιάς, εις ανάμνηση της θριαμβευτικής εισόδου του Κυρίου στα Ιεροσόλυμα.

Της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας στον Καθεδρικό Ναό του Αποστόλου Βαρνάβα, προέστη ο Επίσκοπος Μεσαορίας Γρηγόριος.

Επίσκοπος Μεσαορίας Γρηγόριος Χατζηουρανιου

Η βασιλεία του Θεού είναι η σωτηρία και ο Αγιασμός για τα χαρίσματα και τις δωρεές αυτές είναι προορισμένος ο κάθε άνθρωπος αρκεί να το θελήσει αγαπητοί μου αδελφοί. Αυτή είναι η ευθύνη μας να προσευχόμαστε να αγωνιζόμαστε για εμάς και τον κάθε συμπολίτη μας. 

Στη συνέχεια ακολούθησε, η καθιερωμένη λιτάνευση της εικόνας και η ανάγνωση του ιερού ευαγγελίου στον περίβολο της εκκλησίας ενώ πιστοί τήρησαν ευλαβικά το έθιμο της ρίψης φύλλων ελιάς και δάφνης.

Και απόψε οι πιστοί κατέκλυσαν τους ιερούς ναούς, για την πρώτη από τις πιο ιερές ημέρες του εκκλησιαστικού ημερολογίου.  Παρακολούθησαν τον εσπερινό του Νυμφίου, που σηματοδοτεί την έναρξη της Εβδομάδας των Παθών του Κυρίου, που θα οδηγήσουν στην Ανάσταση και στο Πάσχα, τη μεγάλη γιορτή της Χριστιανοσύνης.