Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Αννίτα Δημητρίου βίντεο για ημέρα γυναίκας

Με πρωτοβουλία της Προέδρου της Βουλής Αννίτας Δημητρίου ετοιμάστηκε βίντεο που αγκαλιάστηκε από τις γυναίκες ομόλογούς της στην ΕΕ οι οποίες συμμετείχαν.

«Όλες μαζί ενωμένες βγαίνουμε μπροστά με πολιτικές κ εισηγήσεις για ισότητα για ενδυνάμωση. Διεκδικούμε όλα αυτά που θέλουμε και πρέπει ν αλλάξουν. Για τα νέα κορίτσια, που θα ηγηθούν στο αύριο. Για μια πιο δίκαιη κοινωνία, για την δημοκρατία», το μήνυμα που στέλνουν.

Στο μεταξύ, με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Αννίτα Δημητρίου συνυπέγραψε την Τετάρτη κοινό άρθρο με τις Προέδρους των Κοινοβουλίων της Ισπανίας, του Βελγίου, της Σλοβενίας, της Τσεχικής Δημοκρατίας. της Λιθουανίας και της Ρουμανίας μετά από πρωτοβουλία της Προέδρου της Ισπανικής Βουλής των Αντιπροσώπων Μeritxell Batet Lamaña.

Ανακοίνωση από τη Βουλή, οι συνυπογράφουσες Πρόεδροι ένωσαν τις φωνές τους, υπογράμμισαν την προσήλωσή τους και κάλεσαν σε συνένωση των προσπαθειών τους προς επίτευξη της πλήρους ισότητας των φύλων, ως θεμελιώδους αρχής της δημοκρατίας και του Ευρωπαϊκού οικοδομήματος. Εξέφρασαν δε, τη βούλησή τους για συνεργασία μεταξύ των εθνικών κοινοβουλίων των κρατών-μελών, καθώς και με τα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για την εξάλειψη των εμποδίων προς την πλήρη υλοποίηση αυτού του στόχου.

Οι γυναίκες Πρόεδροι επαναβεβαίωσαν τη δέσμευσή τους για την καταπολέμηση της έμφυλης βίας, ως ύψιστης προτεραιότητας, ώστε όλες οι ανεξαιρέτως γυναίκες να απολαμβάνουν ανεξαρτησία, ασφάλεια, αξιοπρέπεια και αυτοσεβασμό. Σήμερα, τόνισαν, η ισότητα πρέπει να αποτελεί βασικό πυλώνα της ανάπτυξης σε έναν κόσμο, όπου ο ρόλος των γυναικών στην οικονομία και την καινοτομία είναι καθοριστικός.

Στο κοινό τους άρθρο, οι Πρόεδροι υπογραμμίζουν ότι η ενότητα είναι αναγκαία για την προώθηση των ευρωπαϊκών αρχών και αξιών, οι οποίες, υπό το φως των διεθνών εξελίξεων, αποτελούν φάρο ιδιαίτερα για τις γυναίκες και τα κορίτσια που υποφέρουν λόγω του συνεχιζόμενου πολέμου στην Ουκρανία.

Η ισότητα, επισημαίνουν, αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο των δημοκρατιών μας, στις οποίες είναι αναγκαία η ύπαρξη και εδραίωση ίσων δικαιωμάτων και ευκαιριών, με πλήρη συμμετοχή των φύλων σε κοινωνικό, πολιτικό και οικονομικό επίπεδο, για ένα πιο ελπιδοφόρο και δίκαιο μέλλον, για όλες και όλους.