Τηλεόραση Ραδιόφωνο
οδηγοί

Η 22α Φεβρουαρίου γιορτάζεται από τις Οδηγούς όλου του κόσμου ως η Παγκόσμια Ημέρα Σκέψεως. Με αφορμή την ξεχωριστή αυτή ημέρα, η οποία είναι αφιερωμένη στην παγκόσμια φιλία που συνδέει τις Οδηγούς, βρέθηκαν στο στούντιο του ΑΝΤ1 και στην εκπομπή «Μέρα Μεσημέρι» τρία στελέχη και μέλη του Σώματος Κυπρίων Οδηγών: Η Έφορος Δημοσίως Σχέσεων Νάσια Τζωρτζή, το μέλος της Γενικής Συνέλευσης Έφορος Άντρια Αγαπίου και ένα από τα νεαρά μέλη, η Μεγάλη Οδηγός Νέδη Αβραάμ.

Το Σώμα Κυπρίων Οδηγών αποτελεί τη μοναδική γυναικεία οργάνωση νεολαίας στην Κύπρο, και είναι μέλος της Παγκόσμιας Οργάνωσης Οδηγών από το 1971.

Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα Σκέψεως, σε συνέχεια του θέματος της τελευταίας τριετίας, είναι αφιερωμένη στην περιβαλλοντική συνείδηση και την ειρήνη, και μέσα από τις δράσεις που προωθούν οι οργανώσεις του παγκόσμιου οδηγικού κινήματος, κορίτσια και νέες εκπαιδεύονται πώς να αναλαμβάνουν δράση, ώστε να οικοδομηθεί ένα μέλλον πιο ειρηνικό και ασφαλές για όλους.

Σύμφωνα με την Έφορο Δημοσίων Σχέσεων του ΣΚΟ, Νάσια Τζιωρτζή, η Παγκόσμια Ημέρα Σκέψεως τιμάται ως η ημέρα της παγκόσμιας φιλίας που συνδέει συνολικά 10 εκατομμύρια Οδηγούς σε 152 χώρες, οι οποίες αφιερώνουν τις σκέψεις τους η μία στην άλλη, ενώ παράλληλα δεσμεύονται και εργάζονται για έναν κόσμο καλύτερο, τόσο για τα κορίτσια και τις γυναίκες, όσο και ευρύτερα για τις κοινωνίες στις οποίες λειτουργούν.

Συμπληρώνοντας, η Άντρια Αγαπίου, Μέλος της Γενικής Συνέλευσης του ΣΚΟ, επισήμανε ότι η Παγκόσμια Οργάνωση Οδηγών είναι η φωνή των κοριτσιών και των γυναικών παγκοσμίως, προσθέτοντας ότι έχει ως αποστολή την ενδυνάμωση των κοριτσιών και των νέων γυναικών, ώστε να μάθουν να αξιοποιούν το μέγιστο των δυνατοτήτων τους και να διεκδικούν τα δικαιώματά τους, προσφέροντας, παράλληλα, στην κοινότητά τους και οικοδομώντας ένα καλύτερο κόσμο.

Στο στούντιο του ΑΝΤ1 και η Νέδη Αβραάμ, η Μεγάλη Οδηγός στην Επαρχιακή Εφορεία Λευκωσίας του ΣΚΟ, και ένα από τα νεαρά Μέλη του Σώματος, η οποία τόνισε πως ο Οδηγισμός την έχει εξελίξει ως προσωπικότητα και την βοήθησε να διαμορφώσει τον χαρακτήρα που έχει σήμερα. Όπως ανέφερε, τη συμμετοχή της στον Οδηγισμό την ενέπνευσε η μητέρα της, η οποία ήταν επίσης Οδηγός, και την οποία είχε η ίδια ως πρότυπο, ενώ ήδη ο Οδηγισμός της έχει χαρίσει μοναδικές εμπειρίες και ξεχωριστές φιλίες.