Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Νάξος

Ως ιδιανικός προορισμός φιγουράρει η Νάξος σε δημοσιεύματα διεθνών ΜΜΕ. Πρόκειται για το μεγαλύτερο, πιο εύφορο και αυτόνομο νησί των Κυκλάδων με ιστορία αιώνων, μοναδικά αξιοθέατα, εναλλαγή τοπίων, φιλόξενους κατοίκους και καλό φαγητό. Στο ωραιότερο σημείο του Αιγαίου, όπως πολλοί λένε!

Στο λιμάνι τους επισκέπτες καλωσορίζει η αρχαία Πορτάρα -το μαρμάρινο υπερφυσικό πλαίσιο, ίδιο με το σήμα του National Geographic- και η θέα του μεσαιωνικού κάστρου. Στην ενδοχώρα τους υποδέχονται τα αξιοθέατα της Νάξου, οι περήφανοι πύργοι.  Ανάμεσά τους στέκει αγέρωχος ο Πύργος Μπαζαίου: κτισμένος τον 17o αιώνα, για αιώνες χρησιμοποιούνταν ως μοναστήρι του Τιμίου Σταυρού, ενώ πλέον φιλοξενεί πλήθος πολιτιστικών και πολιτισμικών δραστηριοτήτων, ανάμεσά τους και το διάσημο Φεστιβάλ της Νάξου.

Νάξος

Μεταξύ των πρόσφατων δημοσιευμάτων που προτείνουν για διακοπές τη Νάξο είναι και αυτό της Daily Telegraph το οποίο γράφει ότι το μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων αποτελεί «μια γαλήνια εναλλακτική σε σύγκριση με τα υπερτουριστικά νησιά που την περιτριγυρίζουν.

Νάξος

Στο ίδιο πνεύμα, η αυστριακή εφημερίδα Kurier αποκαλεί τη Νάξο «θησαυρό που ευτυχώς μοιάζει ακόμη ανεξερεύνητος» και προσκαλεί τους περιπατητές για να ανακαλύψουν τα μονοπάτια, να απολαύσουν την τοπική κουζίνα  και να περιηγηθούν στα Κυκλαδίτικα και μεσαιωνικά σοκάκια. 

Νάξος

 
Παράλληλα με τα αφιερώματα σε Αυστρία και Αγγλία, η Νάξος βρίσκεται στην πρώτη θέση μεταξύ των ελληνικών νησιών σε λίστα που ανακοίνωσε το Ισπανικό Business Insider με τα 10 καλύτερα μέρη του κόσμου. «Φύση, μυθολογία, γαστρονομία και δραστηριότητες, διαφοροποιούν τη Νάξο έναντι ανταγωνιστικών προορισμών. Το 2023 «έκλεισε» με θετικό πρόσημο και νέα ρεκόρ επισκεψιμότητας, ενώ το αφήγημα για τη νέα σεζόν εξαπλώνεται σε εύρος αγορών με «αιχμή του δόρατος» την αυθεντικότητα.

Νάξος

Σημειώνεται πως το διάστημα 15-17 Μαρτίου, ο δήμος διοργανώνει τριήμερο πρωτότυπων αποκριάτικων εκδηλώσεων γεμάτο χρώματα, μουσικές παραδόσεις και αναβιώσεις Διονυσιακών εθίμων, απευθύνοντας το πρώτο κάλεσμα σε κατοίκους και ταξιδιώτες, ενόψει της νέας σεζόν.

Όπως αναφέρεται από τους δημιουργούς του βίντεο: 

Τον πρώτο μήνα της φετινής άνοιξης, την περίοδο που η φύση φοράει τα καλά της και ο λαμπερός κυκλαδίτικος ήλιος αντανακλάται στα καταγάλανα νερά του Αιγαίου, υπάρχει ένα μαγικό νησί που η αύρα του σε αιχμαλωτίζει στα ολόλευκα σοκάκια του, μα και στα άδυτα της μακραίωνης ιστορίας του!

Σε αυτό το μοναδικό ανοιξιάτικο Κυκλαδίτικο τοπίο, στη Νάξο του Διονύσου, τα Ανθεστήρια συναντώνται με τη σύγχρονη παράδοση, δημιουργώντας ένα μίγμα γεμάτο σαγήνη και μυστήριο!

Νάξος

Η Ναξιώτικη Αποκριά, με εκδηλώσεις και δρώμενα που αναδεικνύουν την πλούσια και ξεχωριστή πολιτιστική κληρονομιά του τόπου μας, πλημμυρισμένη με τα χρώματα των Κορδελάτων και τους ήχους των Κουδουνάτων, με Φουστανελάδες και μπαϊράκια, με Μαινάδες και Σατύρους, Λαμπαδηφόρους και Καρναβαλιστές σε καλεί κι εφέτος, να γευτείς τη μαγεία της.

Κέφι, μυσταγωγία, αρχέγονες τελετές, τσαμπούνες και ντουμπάκια αποτελούν τα βασικά συστατικά για τη δημιουργία αναμνήσεων που θα μας συντροφεύουν μια ζωή…

 

Νάξος

 

Νάξος
Νάξος
Νάξος
Νάξος
Νάξος
Νάξος
Νάξος
Νάξος
Νάξος
Νάξος
Νάξος
Νάξος
Νάξος
Νάξος