Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ΤΡΕΙΣ ΕΛΙΕΣ

Το μονοπάτι Τρεις Ελιές είναι ένα σύντομο, εύκολο και γραφικό μονοπάτι κατάλληλο για όλους, οποιαδήποτε περίοδο του χρόνου. Ξεκινάει από τον κεντρικό δρόμο του ομώνυμου χωριού, λίγα μέτρα μετά τα τελευταία σπίτια της κοινότητας και καταλήγει στην περιοχή Όρπολις, κοντά στο χωριό Καμινάρια. Όσοι αποφασίσουν να το περπατήσουν θα αντικρύσουν εντυπωσιακά δέντρα και φυτά τα οποία ποτίζονται από τον ποταμό του Δράκοντα.

ΤΡΕΙΣ ΕΛΙΕΣ

Ένα όμορφο, εύκολο μονοπάτι 

Πρόκειται για ένα γραμμικό μονοπάτι μήκους 3χιλιόμετρα, με βαθμό δυσκολίας στο 1, κάτι που σημαίνει ότι μπορούν όλοι να το διαβούν. Η εκτιμώμενη διάρκεια για να το περπατήσει κάποιος είναι γύρω στη μία με μιάμιση ώρα.

ΤΡΕΙΣ ΕΛΙΕΣ

Περπατώντας κατά μήκος του μονοπατιού μπορείτε να απολαύσετε την πλούσια βλάστηση που έχει να προσφέρει η περιοχή. Κάποια από τα δέντρα που θα συναντήσετε είναι καρυδιές, πλατάνια, βελανιδιές, άγρια μούρα και κισσός, τα οποία διατηρούνται από τα νερά του ποταμού Τρεις Ελιές, γνωστού και ως ποταμός του Δράκοντα, που ρέει παράλληλα με το μονοπάτι. Κατά τη διάρκεια της πεζοπορίας θα βρείτε παγκάκια για να ξεκουραστείτε ή απλά να χαλαρώσετε και απολαύσετε το μαγευτικό φυσικό περιβάλλον.

ΤΡΕΙΣ ΕΛΙΕΣ

Αυτό το μονοπάτι σας προσφέρει επίσης την ευκαιρία να μάθετε περισσότερα για την ιστορία της περιοχής αφού περνά από δύο καλοδιατηρημένα ενετικά γεφύρια, το “γεφύρι Τρεις Ελιές” και το “γεφύρι του Μύλου”, τα ερείπια της εκκλησίας του Αγίου Ανδρονίκου, τον ποταμό Δράκοντα και τον Κρεμμό του Κάτω Μύλου. Το πρώτο γεφύρι που θα συναντήσετε είναι το ενετικό γεφύρι των Τριών Ελιών, με τον ποταμό Δράκοντα να ρέει κάτω από αυτό. Το δεύτερο, το γεφύρι του Μύλου, συνδέει τον Κρύο ποταμό με τον ποταμό Δράκοντα. Και τα δύο γεφύρια κατασκευάστηκαν κατά τη διάρκεια της Ενετοκρατίας ως τμήμα του δρόμου Πάφου-Μόρφου, που συνδέει τα χωριά Τρεις Ελιές και Καμινάρια.

ΤΡΕΙΣ ΕΛΙΕΣ

Το μονοπάτι Τρεις Ελιές, παρά τη μικρή του έκταση, θα σας δώσει την ευκαιρία να πάρετε μια γεύση της πλούσιας ιστορίας και ομορφιάς που κρύβει το νησί μας.  

ΤΡΕΙΣ ΕΛΙΕΣ
ΤΡΕΙΣ ΕΛΙΕΣ
ΤΡΕΙΣ ΕΛΙΕΣ
ΤΡΕΙΣ ΕΛΙΕΣ

Για περισσότερα επισκεφθείτε το www.through-my-eyes.net

Ή ακολουθήστε το Through My Eyes στο Instagram και στο Facebook