Τηλεόραση Ραδιόφωνο
μαρτυριες μνημονευουν

Το σκηνικό αφιέρωμα «Μαρτυρίες Μνημονεύουν» είναι απότοκο έξι προσωπικών ιστοριών, βασισμένο κυρίως σε μαρτυρίες, αναφορές και καταγεγραμμένα γεγονότα από την περίοδο της τουρκικής εισβολής του 1974. 

Από μνήμες Κυπρίων που έζησαν τις μέρες της εισβολής – πρόσωπα όπως η Ελένη Φωκά και η Χαρίτα Μάντολες, στρατιώτες, δάσκαλοι, άνθρωποι της Κύπρου που ξεριζώθηκαν – γεννήθηκαν έξι θεατρικές μαρτυρίες καθώς και έξι τραγούδια. Τα κείμενα και τους στίχους απέδωσε και έγραψε η Μαρία Χατζηαυξέντη, ενώ τη μουσική σύνθεση ο Ανδρέας Κατσιγιάννης.

Κάνοντας πρεμιέρα στις 2 Απριλίου 2024 και για έξι παραστάσεις σε όλη την Κύπρο, οι ηθοποιοί Βαρνάβας Κυριαζής, Γιάννα Λευκάτη, Γιώργος Μουαΐμης, Έρικα Μπεγέτη Αννίτα Σαντοριναίου και Ιωάννα Σιαφκάλη θα εξιστορήσουν αυτές τις μαρτυρίες επί σκηνής, ενώ θα τραγουδούν η Άννα Γιαγκιώζη, η Μαρία Θεοδότου και ο Ηρόδοτος Μιλτιάδους, με συνοδεία τριών μουσικών επί σκηνής, τους Αντώνη Πολυκάρπου, Κωνσταντίνο Μακαρίτη και Νικόλα Τρύφωνος. Οι βιντεοπροβολές και ο σχεδιασμός φωτισμού είναι του Νίκου Μυλωνά ενώ το σκηνικό αφιέρωμα σκηνοθετεί ο Ανδρέας Αραούζος.

Παραστάσεις:

3 Απριλίου 2024, Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο, Λεμεσός, 8.30 μμ

4 Απριλίου 2024, Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου, Λευκωσία, 8.30 μμ

5 Απριλίου 2024, Δημοτικό Θέατρο Λάρνακας, 8.30 μμ

6 Απριλίου 2024, Δημοτικό Θέατρο Λάρνακας, 8.30 μμ

9 Απριλίου 2024, Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου, Λευκωσία, 8.30 μμ

10 Απριλίου 2024, Μαρκίδειο Δημοτικό Θέατρο, Πάφος, 8.30 μμ

Εισιτήρια και πληροφορίες:

Ticketmaster.cy

 

Υπό την αιγίδα και στήριξη της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου