Τηλεόραση Ραδιόφωνο
beatles

Το κλεμμένο μπάσο Hofner, με το οποίο ο Πολ ΜακΚάρτνεϊ έπαιζε μουσική σε αμέτρητες συναυλίες τη δεκαετία του '60 ενώ χρησιμοποιήθηκε και για την ηχογράφηση των δύο πρώτων άλμπουμ των Beatles , επέστρεψε στον ιδιοκτήτη του μετά από μισό αίώνα.

Το μουσικό όργανο που κλάπηκε από το πίσω μέρος ενός φορτηγού το 1972 εντοπίστηκε και επέστρεψε στον Πολ ΜακΚάρτνεϊ, στο πλαίσιο της εκστρατείας «The Lost Bass Project» που ξεκίνησε το 2018.

Τον Μάιο του 2023 δύο δημοσιογράφοι και ένας ειδικός στα μουσικά όργανα Hofner αναβίωσαν την έρευνα και απηύθυναν έκκληση στο κοινό για συμβουλές.

Το μπάσο αγοράστηκε για πρώτη φορά από τον Πολ ΜακΚάρτνεϊ στο Αμβούργο της Γερμανίας το 1961, χρησιμοποιήθηκε στις συναυλίες των Beatles στην πόλη, καθώς και στις εμφανίσεις τους στο The Cavern Club στο Λίβερπουλ της Αγγλίας. Ακούγεται επίσης σε πολλές κλασικές ηχογραφήσεις των Beatles, «Love Me Do», «Twist and Shout», «All My Loving», «She Loves You» και άλλες.

Σύμφωνα με το The Lost Bass Project, το μπάσο είχε κλαπεί από το πίσω μέρος ενός βαν τη νύχτα της 10ης Οκτωβρίου 1972, στην περιοχή Νότινγκ Χιλ του Λονδίνου και πουλήθηκε σε ιδιοκτήτη μιας παμπ.

Η οικογένεια του ιδιοκτήτη, η οποία ζει στην νοτιοανατολική Αγγλία επικοινώνησε με το στούντιο του θρυλικού μέλους των Beatles και ενημέρωσε ότι έχει ένα μπάσο στη σοφίτα.

Πηγή: CNN Greece