Τηλεόραση Ραδιόφωνο
1

Το dreamscapes of innocence είναι μια προσωπική αφήγηση, όπου η Βασίλεια Αναξαγόρου εξερευνά τα κομμάτια της δικής της παιδικής ηλικίας. Ο τίτλος υπονοεί το μαγευτικό τοπίο που καλύπτει - τον κόσμο των ονείρων και της αθωότητας της νεότητας.

Η Αναξαγόρου δημιουργεί μια οπτική αφήγηση, επαναφέροντας τα αντικείμενα, τις στιγμές και τα συναισθήματα που έχουν χαραχτεί στη συνείδησή και στο μυαλό της από την παιδική ηλικία. Μέσα από μια σειρά έργων, η Αναξαγόρου αποκαλύπτει έναν εντελώς διαφορετικό κόσμο, έναν κόσμο που είναι βαθιά προσωπικός, αλλά αντηχεί με τα προηγούμενα έργα της. Η διαδικασία της αποτελεί μια συνομιλία με το παρελθόν, ένα ταξίδι πίσω στις στιγμές και τα αντικείμενα που έχουν αφήσει μια ανεξίτηλη σημάδια σε αυτό που αναφέρει ως τη δική της εξέλιξη.

Το “dreamscapes of innocence | ονειροτόποι της αθωότητας" κάνει περισσότερα από το να εξερευνήσει απλώς την προσωπική αφήγηση της Αναξαγόρου. Προσκαλεί το κοινό να συνδεθεί ξανά με τις δικές τους παιδικές αναμνήσεις, προκαλώντας ένα αίσθημα νοσταλγίας και εσωστρέφειας. Επικεντρώνεται στη σημασία της αθωότητας, των ονείρων που κρατάμε ως παιδιά και τον τρόπο με τον οποίο αυτά τα στοιχεία διαμορφώνουν την ταυτότητά μας ως ενηλίκων.

1

Σχετικά με την καλλιτέχνιδα: Η Βασίλεια Αναξαγόρου σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες και Ιστορία στο Πανεπιστήμιο του Νόττινγχαμ και στο Goldsmiths College του Πανεπιστημίου του Λονδίνου, στο Ηνωμένο Βασίλειο. Στη συνέχεια, εισήχθη στη Σχολή Καλών Τεχνών της Νέας Υόρκης, όπου αποφοίτησε ως η πρώτη μαθήτρια του τμήματός της στις Καλές Τέχνες. Απέκτησε τον τίτλο του MFA στις Καλές Τέχνες (με άριστα) από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Η Βασίλεια εργάζεται επί του παρόντος για τη διδακτορική της διατριβή στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, επικεντρώνοντας στις κυπριακές φεμινιστικές υποκειμενικότητες των καλλιτεχνών της περφόρμανς.

Το έργο της Αναξαγόρου είναι πολυσύνθετο, επικαλύπτοντας σε ορισμένα σημεία την κινούμενη εικόνα, την περφόρμανς, τη φωτογραφία, τη ζωγραφική, το σχέδιο και την αφηγηματική γραφή βασισμένη σε κείμενο. Μέσα από το έργο της, αντιμετωπίζει διαρκώς θέματα από τη φεμινιστική και την queer θεωρία και χρησιμοποιεί τη φωνή της μέσω της τέχνης και της έρευνάς της για να αμφισβητήσει την αναπαράσταση του φύλου στους κοινωνικούς κανόνες. Η Αναξαγόρου έχει εκθέσει ατομικά 3 φορές και έχει λάβει μέρος σε ομαδικές εκθέσεις στην Αθήνα, Πορτογαλία, Λονδίνο, Νέα Υόρκη και Κύπρο.

1

Εγκαίνια: Τετάρτη, 18 Οκτωβρίου, 2023. Ώρα: 19:00

Διάρκεια: 18 Οκτωβρίου μέχρι 5 Νοεμβρίου 2023

Διεύθυνση: 26A Οδός Μετοχίου, Άγιος Ανδρέας, Λευκωσία, 1101

Η γκαλερί η Stand in Line - Art Space ιδρύθηκε το 2021 και έκτοτε είναι μια από τις πιο δημοφιλείς γκαλερί της Λευκωσίας. Η Stand in Line - Art Space παρουσιάζει το έργο σύγχρονων Ελλήνων και Κυπρίων καλλιτεχνών μέσα από εκθέσεις και εγκαταστάσεις.

1
1
1