Τηλεόραση Ραδιόφωνο
κρατική ορχήστρα Θεσσαλονίκης

Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, προσφέροντας στο κοινό ένα μοναδικό μουσικό ταξίδι στον κόσμο της κλασικής μουσικής, παρουσιάζει την  Δευτέρα  25 /9  στο Παττίχειο θέατρο  στη Λεμεσό και την Τρίτη  26 / 9  στο θέατρο Δήμου Στροβόλου,  δύο αφιερωματικές συναυλίες όπου η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης  τιμά τα 150 χρόνια από την γέννηση του σπουδαίου συνθέτη Σεργκέϊ Ραχμάνινωφ. 

Φιλοξενούμενη σολίστ  η κορυφαία βιολίστρια Liya Petrova  η οποία έχει επαινεθεί από τον  διεθνή τύπο για την αβίαστη δεξιοτεχνία, την εξαίρετη τονική ποικιλία και τον πανέμορφο ήχο της.

Την ορχήστρα διευθύνει  ο Benjamin Pope

Η ορχήστρα αφιερώνει το μεγαλύτερο μέρος του προγράμματος της στον συνθέτη Σεργκέϊ Ραχμάνινωφ   και  παρουσιάζει και ένα μικρότερο κομμάτι του συνθέτη Κορνγκολντ.

Ολόκληρο το πρόγραμμα θα είναι το ακόλουθο:

·         Έριχ Βόλφγκανγκ Κόρνγκολντ (1897-1957): Κοντσέρτο για βιολί και ορχήστρα σε ρε μείζονα, έργο 35

·         Σεργκέι Ραχμάνινοφ (1873-1943): Συμφωνία αρ. 2 σε μι ελάσσονα, έργο 27

Με μια πολυετή παράδοση στην παραγωγή υψηλής  μουσικής ποιότητας  η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης παραμένει ένας κορυφαίος πολιτιστικός φορέας με ένα ευρύ φάσμα μουσικών εκδηλώσεων, φιλοδοξώντας  να ενώσει τους λάτρεις της μουσικής από όλες τις ηλικίες και τα επίπεδα ενδιαφέροντος.

Οι βραδιές αυτές υπόσχονται να μεταφέρουν το κοινό σε μια μοναδική μουσική εμπειρία, σε έναν χώρο γεμάτο συναισθηματική φόρτιση και καλλιτεχνική αρτιότητα.

Επιπλέον, η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης έχει  μεταξύ άλλων στόχων,  την εκπαίδευση των νεαρών μουσικών και την προώθηση της μουσικής εκπαίδευσης.

Μέσα από σεμινάρια, master classes και συνεργασίες με εκπαιδευτικά ιδρύματα, η ορχήστρα συμβάλλει στην ανάπτυξη του μουσικού ταλέντου των νέων γενεών.

Έναρξη στις 20:30. Εισιτήρια από την tickethour.com.cy  και όλα τα ACS couriers

Mια συναρπαστική μουσική εμπειρία με την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης.

Οι συναυλίες υλοποιούνται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

  25 Σεπτεμβρίου  στο Παττίχειο Δημοτικό θέατρο Λεμεσού και στις

  26 Σεπτεμβρίου  στο Θέατρο Δήμου Στροβόλου