Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Γιωργος Κολιάς

Θλίψη προκάλεσε στον καλλιτεχνικό κόσμο της Κύπρου ο αναπάντεχος θάνατος του τραγουδοποιού και ερμηνευτή Γιώργου Κολιά. Ο 43χρονος καλλιτέχνης εντοπίστηκε νεκρός στο υπόγειο του σπιτιού του. Ο θάνατός του αποδίδεται σε παθολογικά αίτια. 

Βαθιά θλίψη για το θάνατο του Γιώργου Κολιά εξέφρασαν μεταξύ άλλων ο ΘΟΚ και η Ένωση Ηθοποιών Κύπρου ενώ πολλοί καλλιτέχνες τον αποχαιρετούν με αναρτήσεις τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ποιος ήταν

Ο Γιώργος Κολιάς γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κύπρο και καταξιώθηκε καλλιτεχνικά κυρίως μέσα από τις μουσικές συνθέσεις του για παραστάσεις θεάτρου και χορού, καθώς επίσης για κινηματογραφικές, τηλεοπτικές, ραδιοφωνικές παραγωγές και ντοκιμαντέρ. 

Αποφοίτησε με άριστα από το Berklee College of Music στη Βοστώνη, με ειδίκευση στη σύνθεση μουσικής για ταινίες. Έγραψε επίσης τραγούδια, συμμετείχε σε συναυλίες, ζωντανές εμφανίσεις και μουσικές εκδηλώσεις στη Βοστώνη και τη Νέα Υόρκη. 

Από το 2009 συνεργάστηκε με πολλές ομάδες και οργανισμούς στην Κύπρο υπογράφοντας μουσική, σχεδιασμό ήχου και μηχανική ήχου. Μεταξύ άλλων, συνεργάστηκε με τον ΘΟΚ, την Alpha Square, το Σατιρικό Θέατρο, το Θέατρο Διόνυσος, την ΕΘΑΛ, το Θέατρο Τσέπης, το Θέατρο Αντίλογος, την ομάδα Point To, τις Ασώματες Δυνάμεις κ.ά. 

Το 2009 τιμήθηκε με το Βραβείο Μουσικής στα Βραβεία Θέατρου ΘΟΚ (2007-2008/2008-2009) για την μουσική της παράστασης «Θηβαϊς ΧΙΙ: Ικεσία», παραγωγή των Θεατρικής Ομάδας Ανεράδα και Παραπλεύρως παραγωγές.

ΘΟΚ: Ένας ξεχωριστός, προικισμένος δημιουργός

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, «η Πρόεδρος, τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής και το προσωπικό του ΘΟΚ, εκφράζουν τη βαθιά τους θλίψη για τον αδόκητο θάνατο του αγαπητού συνθέτη Γιώργου Κολιά, ενός ξεχωριστού ανθρώπου και προικισμένου δημιουργού, που είχε ήδη αφήσει έντονο το αποτύπωμα της μουσικής ευφυίας του στο χώρο του Πολιτισμού.      
 
Με τον ΘΟΚ συνεργάστηκε στις παραγωγές «Μεταμόρφωση» (2009), «Η πέτρα» (2013), «Το τρίτο στεφάνι» (2014), «Το κέλυφος» (2018) και «Αμφιβολία» (2022). 
 
Τιμήθηκε με το Βραβείο Μουσικής στα Βραβεία Θέατρου ΘΟΚ (2007-2008/2008-2009) για την μουσική της παράστασης «Θηβαϊς ΧΙΙ: Ικεσία», παραγωγή των Θεατρικής Ομάδας Ανεράδα και Παραπλεύρως παραγωγές. 
 
Ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του.» 
 

Η φωτογραφία είναι από την τελετή απονομής των βραβείων θεάτρου ΘΟΚ.