Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Πιάνο κάτω από τα αστέρια

Δύο νέοι καταξιωμένοι πιανίστες με τέσσερα χέρια πάνω σε ένα πιάνο ετοιμάζονται να μας μαγέψουν για μια βραδιά κάτω από τον έναστρο ουρανό της καλοκαιρινής Λευκωσίας. Το ρεσιτάλ έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα, μιας και τα καθαρά έσοδα θα διατεθούν στον Αντικαρκινικό Σύνδεσμο Κύπρου για στήριξη των υπηρεσιών Υποστηρικτικής και Ανακουφιστικής Φροντίδας που προσφέρει σε χιλιάδες συνανθρώπους μας με εμπειρία καρκίνου.

Το Asteri Piano Duet που αποτελείται από την Κύπρια-Λιβανέζα Ντανιέλλα Νασσάρ και τον Ιταλό Λεονάρντο Τυμπάνο θα παρουσιάσουν το ρεσιτάλ «One thousand and one nights». Χίλιες και μία νύκτες, δηλαδή, με το ντουέτο να ζωντανεύει παγκοσμίου φήμης έργα των Τσαϊκόφσκι, Ρίμσκι-Κόρσακοφ και Σαιν-Σανς.

Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 27 Ιουλίου 2023, στις 8:00μμ στο Ανοιχτό Αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Λευκωσίας. Εισιτήρια προπωλούνται μέσω της Tickethour. Εισφορά εισόδου €10.

Πιάνο κάτω από τα αστέρια

Το ‘Asteri Piano Duet’ ιδρύθηκε το 2017 από τη βραβευμένη Κύπρια-Λιβανέζα πιανίστρια Ντανιέλλα Νασσάρ και τον επίσης βραβευμένο Ιταλό πιανίστα Λεονάρντο Τυμπάνο. Το ντουέτο έχει κάνει μέχρι σήμερα εμφανίσεις στην Αγγλία και στην Ιταλία. Πρόσφατα τιμήθηκαν με το 3ο βραβείο του διαγωνισμού Lams Matera 2021 για την ερμηνεία τους σε έργα των Rimsky-Korsakov, Tchaikovsky και Camille Saint-Saëns. Στόχος του ‘Asteri Piano Duet’ είναι να προωθήσει και να ενθαρρύνει την καλλιτεχνική καινοτομία και τον πολιτισμό, και να συνεισφέρει μέσα από το δημιουργικό τους ρεπερτόριο στην κοινωνία της Κύπρου.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται σύμφωνα με τις πρόνοιες του Περί Διενέργειας Εράνου Νόμου του 2014 και τη σχετική Άδεια Εράνου με αριθμό Ν.Π. 42/2023 που εκδόθηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών για την περίοδο 01/07/2022-31/12/2023.