Τηλεόραση Ραδιόφωνο
πινακες

Ένα χαμένο αριστούργημα της κορυφαίας ζωγράφου των αρχών του 20ου αιώνα Helen Saunders ανακαλύφθηκε κάτω από ένα πορτρέτο ενός σύγχρονου καλλιτέχνη.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Guardian Culture, o πίνακας με την ονομασία «Atlantic City» απεικονίζει μια κατακερματισμένη σύγχρονη μητρόπολη και για πρώτη φορά παρουσιάστηκε στο περιοδικό Blast, ένα avant garde περιοδικό για το κίνημα των vorticists δηλαδή των βορτισιστών, ένα καλλιτεχνικό κίνημα που εμφανίστηκε στις αρχές του 20ου αιώνα και διήρκεσε για πολύ λίγο.

Σχεδόν όλοι οι πίνακες της ζωγράφου πιστεύεται ότι έχουν χαθεί, αν και σώζονται σχέδια και θα εκτεθούν στην γκαλερί Courtauld στο Λονδίνο τον Οκτώβριο.

Χρησιμοποίησαν ακτίνες Χ και άλλη τεχνολογία απεικόνισης για να εξεταστεί ο πίνακας κάτω από τον οποίο τελικά ήταν η σύνθεση «Atlantic City».

Η Saunders ήταν μία από τις δύο γυναίκες που εντάχθηκαν στους Vorticists το λογοτεχνικό και καλλιτεχνικό κίνημα που επηρεάστηκε από τον κυβισμό και τον φουτουρισμό και του οποίου τα έργα τέχνης είχαν συνήθως έντονα χ.

praxitella

 *Praxitella του Wyndham Lewis, ο οποίος ήταν ο ιδρυτής του ριζοσπαστικού και βραχύβιου κινήματος των Vorticist.

atlantic city πινακας

 *Atlantic City από την Helen Saunders, η οποία ήταν μία από τις δύο γυναίκες που εντάχθηκαν στους vorticists.